Uităm, diseară, de pandemie: E finala Ligii Campionilor, iar sumele puse în joc sunt ameţitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finala

Paris Saint-Germain şi Bayern Munchen se luptă, diseară, la Lisabona, de la ora 22.00 (Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport), pentru cel mai important trofeu european.

Partida este aşteptată cu sufletul la gură de microbişti, cele două  echipe, printre cele mai ofensive şi mai spectaculoase din acest sezon, promiţând un spectacol de zile mari. 

Ambele rivale au dominat competiţia din acest an şi au avut până în finală parcursuri excepţionale. Palmaresul celor de la PSG,  8 victorii, un rezultat egal şi o înfrângere, este eclipsat doar de cel al adversarei de dumincă, Bayern bifând un traseu imaculat, cu victorii pe linie., un record absolut în istoria competiţiei. 

Va fi pentru prima dată în cei 50 de ani de existenţă ai grupării din capitala Franţei, aniversare sărbătorită chiar în această lună, când joacă cu acest trofeu pe masă, iar şeicii proprietari ai clubului PSG au promis, în cazul unui succes, prime de jumătate de milion de euro pentru fecare fotbalist. 

Pentru Bayern, care are în palmares 5 trofee, va fi cea dea 11-a finală în cea în cea mai importantă competiţie de club. Gruparea germană este pe locul secund într-un astfel de clasament, la egalitate cu AC Milan, dar mult în spatele liderului absolut Real Madrid (16 finale).

Duel german pe băncile tehnice 

Atât PSG, prin Thomas Tuchel cât şi Bayer, prin Hansi Flick, vor fi conduse duminică seara de antrenori de aceeaşi naţionalitate. Hansi Flick, care are oportunitatea de a câştiga Liga Campionilor în chiar primul său sezon la echipa bavareză, a dezvăluit cum va încerca să îi surprindă pe francezi. "PSG este o echipă foarte bună, care a demonstrat ce poate în semifinale. Are jucători foarte rapizi şi vom fi foarte atenţi în defensivă. Principalul  nostru atu este presingul şi asta vom face şi în finală", a spus tehnicianul.

214 milioane pentru finaliste 

Datorită victoriilor obţinute de-a lungul acestui sezon şi a coeficientului european, PSG şi-a asigurat deja 104 milioane de euro din partea UEFA, în timp ce Bayern are de primit până acum 110 milioane de euro. La aceste sume se vor mai adăuga 4 milioane de euro pentru câştigarea finalei şi alte 3,5 pentru participarea în Supercupa Europei.

1.95 e cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a celor de la Bayern Munchen după 90 de minute. Victoria PSG-ului e cotată cu 3.25.

Traseu PSG

Grupe

PSG - Real Madrid 3-0

Galatasaray - PSG 0-1

Club Brugge - PSG 0-5

PSG - Club Brugge 1-0

Real Madrid - PSG 2-2

PSG - Galatasaray 5-0

Optimi

PSG – Dortmund 1-2, 2:0

Sferturi

PSG – Atalanta 2-1

Semifinale 

PSG – Leipzig 3-0

Total 10 8 1 1 25-5

Traseu Bayern

Grupe

Bayern - Steaua Roşie 3-0 

Tottenham - Bayern 2-7 

Olympiakos - Bayern 2-3 

Bayern - Olympiakos 2-0 

Steaua Roşie - Bayern 0-6 

Bayern - Tottenham 3-1 

Optimi

Bayern – Chelsea 3:0, 4:1

Sferturi

Bayern – Barcelona 8:2

Semifinale

Bayern – Lyon 3:0

Total10 10 0 0 42-8 

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite