VIDEO Ce poate fi mai spectaculos? Ultima etapă, ultima fază a meciului şi un gol care a decis titlul în dauna contracandidatei. „Delir“ în tribune la Ulsan-Pohang (0-1)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare gol este important, dar unele cântăresc enorm de greu. Precum a fost cel reuşit duminică de Won-II Kim, fundaşul care a marcat un gol cât un titlu pentru gruparea coreeană Pohang Steelers.

După încheierea sezonului regulat, primele şapte grupări din Coreea de Sud au jucat un play-off pentru titlu. 

Înaintea ultimei etape, Ulsan era lider şi favorită la câştigarea campionatului, cu 73 de puncte, două avans faţă de Pohang Steelers. 

S-a ajuns ca duminică, la ultimul meci, cele două să se întâlnească în meci direct, chiar pe arena lui Ulsan.

La finalul timpului regulamentar, scorul era 0-0, dar partida a fost prelungită cu patru minute. 

Centralul a lăsat însă jocul să continue şi peste această limită, din cauza tragerilor de timp ale gazdelor, iar în startul celui de-al şaselea minut de prelungiri, s-a produs „miracolul“ pentru Pohang. Şi dezastrul pentru gazde.

După o lovitură liberă şi mai multe bălbâieli în defensiva lui Ulsan, fundaşul Won-II Kim (27 de ani), urcat în atac, a reuşit să marcheze. 

S-a făcut 0-1, scor final, iar Pohang a acumulat 74 de puncte, unul peste Ulsan, şi a câştigat titlul. 

5 titluri are Pohang în palmares (1986, 1988, 1992, 2007, 2013)

Pohang este echipa care l-a transferat pe Ianis Zicu, în ianuarie 2012. Fostul dinamovist a jucat doar şase luni în tricoul coreenilor (16 meciuri, şase goluri). Din vara lui 2012 a ajuns la o altă grupare din Coreea de Sud, Gangwon. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite