Ultima cursă din 2020 pentru Tempestini: ce a făcut clujeanul în Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Echipajul tricolor Simone Tempestini / Sergiu Itu a terminat pe locul 4 la Juniori1 şi pe 14 la general în Raliul Insulelor Canare, ultima etapă a sezonului 2020 în Campionatul European de Raliuri.

Cei doi, care au revenit pe Citroen C3 R5 după o pauză de doi ani, au avut un start plin de emoţii la debutul în etapa din Canare, iar după prima buclă de 4 probe erau pe locul 18 la general. O răsucire pe a treia probă i-a costat mult pe sportivii de la Napoca Rally Academy. Vineri seară i-a găsit pe Simone şi Sergiu pe locul 4 la Juniori 1 şi pe 14 la general. Vremea capricioasă le-a dat tuturor echipajelor bătăi de cap, iar alegerea gumelor s-a dovedit o adevărată loterie, unde avantajaţi au fost piloţii locali sau cei care au participat de mai multe ori la runda din Canare.

Românii au menţinut însă un ritm bun sâmbătă, iar pe PS12 au fost pe 6, la egalitate cu acelaşi timp ca a lui Gregoire Munster şi înaintea lui Andreas Mikkelsen. Din păcate, pe ultima buclă au pierdut din nou timp preţios, iar în final s-au mulţumit cu poziţia a patra la Juniori 1 şi 14 la general. Victoria i-a revenit francezului Adrien Fourmax (Ford Fiesta R5 MkII).

Rezultatul este însă unul meritoriu, având în vedere că la startul etapei europene au fost nu mai puţin de 43 de concurenţi la RC2, acolo unde sunt încadrate maşinile de concurs cu configuraţie R5 şi Rally2.

„A fost o provocare pentru noi, dar nu doar pentru noi, ci pentru toţi implicaţi pentru că vremea s-a schimbat aproape la fiecare probă, iar doar cei care ştiau deja raliul au avut experienţa alegerii gumelor. Am fost aici pentru prima oară şi suntem mulţumiţi per total, mai ales că am pilotat din nou Citroenul după mai bine de doi ani. E un test bun înainte de ce va urma în 2021”, a spus Tempestini, care anul viitor vizează un sezon continental complet.

A fost a doua etapă europeană la care Tempestini şi Itu au luat startul în 2020 după cea de la Roma, acolo unde s-au clasat pe 5 la general şi pe 2 la Juniori 1. În urmă cu o lună s-au înscris şi la etapa continentală din Ungaria, însă Simone Tempestini a fost depistat pozitiv cu COVID-19 cu o zi înaintea plecării şi a avut nevoie de două săptămâni de pauză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite