OFICIAL Decizie de ultimă oră: Turneul de la Roland Garros a fost reprogramat. Când se va juca la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decizie fără precedent în tenis
Decizie fără precedent în tenis

Federaţia Franceză de Tenis a anunţat, marţi, amânarea turneului de la Roland Garros pentru toamna acestui an, în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie. Decizia este una radicală, francezii încercând să speculeze o secţiune a calendarului competiţional în care, în mod normal, erau programate turnee pe hard, în China şi Japonia.

În plină epidemie de coronavirus, organizatorii au decis să programeze competiţia care ar fi trebuit să înceapă pe 25 mai la o săptămână după terminarea US Open-ului (24 august - 13 septembrie). Asta ar însemna că sezonul de tenis va programa două turnee de Mare Şlem pe continente diferite şi pe suprafeţe diferite de-a lungul a cinci săptămâni.

„Am luat o decizie dificilă, dar curajoasă, în această situaţie fără precedent, care a evoluat foarte mult faţă de weekendul trecut. Acţionăm responsabil şi trebuie să lucrăm împreună în lupta pentru a asigura sănătatea şi siguranţa tuturor ”, a explicat Bernard Giudicelli, preşedintele Federaţiei Franceze.

Într-un comunicat de presă transmis către mass-media, organizatorii precizează că decizia vine în contextul în care este imposibil în acest moment să ai predicţii clare în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de coronavirus până pe 18 mai - când ar fi trebuit să demareze calificările în complexul de la Porte D'Auteuil. Obiectivul principal al FFT a fost acela de a păstra turneul în 2020, având în vedere interesele jucătorilor, dar şi ale fanilor.

520.000 de spectatori au fost prezenţi la ediţia 2019 a turneului de la Roland Garros.

222 de ţări au transmis la televizor turneul de la Roland Garros, printre care şi România

Ashleigh Barty şi Rafael Nadal sunt deţinătorii trofeelor de la Roland Garros.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite