Umilit pentru „mărunţiş“: s-a aflat ce sumă a încasat arbitrul de scaun de la finala Serenei Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramos

Învinsă în finala US Open de Naomi Osaka, Serena Williams a ratat şansa de a câştiga al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei. Ea s-a răfuit cu arbitrul de scaun, portughezul Ramos.

Dacă Serena a primit aproape două milioane de dolari pentru că a ajuns în finala US Open, arbitrul umilit de jucătoarea americană a încasat un cec de doar 390 de euro pentru că a oficiat la meciul lui Williams cu Naomi Osaka, scriu jurnaliştii portughezi.

Jucătoarea americană Serena Williams a fost amendată cu suma de 17.000 de dolari pentru comportamentul din finala US Open, pierdută în faţa japonezei Naomi Osaka.Osaka s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, într-un meci marcat de o dispută între Williams şi arbitrul portughez Carlos Ramos.

Incidentele au început la 1-0 pentru Williams, în al doilea set. Ramos i-a acordat americancei un avertisment pentru coaching, iar aceasta a izbucnit: "Nu avem un cod. Nu trişez ca să câştig, prefer să pierd". După meci, antrenorul Patrick Mouratoglou avea să recunoască faptul că i-a dat indicaţii elevei sale, dar a susţinut că aceasta nu a văzut semnele din tribună. Meciul a continuat, Serena Williams reuşind să se desprindă la 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Însă sportiva din SUA a comis două duble greşeli în ghemul următor şi Osaka a făcut rebreak. De nervi, Williams a dat cu racheta de pământ şi a primit al doilea avertisment şi punct pierdut: 3-2 pentru ea şi 15-0 pentru Osaka în ghemul al şaselea.

Serena Williams a luat foc şi s-a luat de arbitru: "Îmi datorezi scuze. Nu am trişat niciodată, încerc să dau un bun exemplu fiicei mele. Nu am trişat niciodată." Jucătoarea americană a intrat de mai multe ori în conflict verbal cu Ramos, pe care l-a făcut "mincinos", pentru că a acuzat-o de "coaching", şi "hoţ", pentru că i-a furat un punct. "Nu o să mă mai arbitrezi niciodată", a mai spus ea. După o discuţie îndelungată cu Ramos, Serena Williams, vizibil supărată, a primit a treia penalizare, pentru abuz verbal, ceea ce a costat-o pe sportiva americană un ghem, de la 3-4 la 3-5.

"Mulţi tenismeni au făcut la fel ca mine şi nu au fost sancţionaţi. Pe mine m-ai sancţionat pentru că sunt femeie", a continuat Serena Williams, dar arbitrul a rămas ferm în deciziia lui de a-i da ghem pierdut.

În continuare, cele două jucătoare au mai câştigat câte un ghem fiecare, iar Osaka s-a impus cu 6-2, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite