Un antrenor român, în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malawi
Malawi

Mario Marinică, antrenorul naţionalei Malawi, a dus echipa sa în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, o premieră pentru statul african.

Malawi a mai participat la Cupa Africii pe Naţiuni în 1984 şi 2010, dar nu a trecut de faza grupelor. Acum, selecţionata lui Mario Marinică a ocupat locul al treilea în Grupa B a competiţiei, cu patru puncte, după Senegal (5 puncte), Guineea (4 puncte) şi înaintea reprezentativei Zimbabwe (3 puncte).

Calificarea echipei lui Marinică a fost posibilă după ce Egiptul a învins, miercuri, naţionala Sudanului, scor 1-0. Învinşii au fost eliminaţi din competiţie, iar Malawi a prins un loc între cele mai bune patru formaţii de pe locurile 3 în cele şase grupe.

Mario Marinică este director tehnic al federaţiei din Malawi, precizează news.ro, dar conduce echipa la CAN alături de antrenorul Meck Mwase. El are 56 de ani şi a antrenat în Liga I echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid. Marinică a lucrat în 8 ţări africane până acum, Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania şi Mauritius.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite