Un dezastru tipic românesc: Statistică şocantă după eliminarea CSM-ului din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu a marcat de 15 ori în cele două partide cu ŢSKA Moscova, dar CSM a părăsit Liga Campionilor.
Neagu a marcat de 15 ori în cele două partide cu ŢSKA Moscova, dar CSM a părăsit Liga Campionilor.

Sportul românesc se confruntă cu o „boală“ cronică. Se numeşte „înecatul la mal“. Fie că vorbim de fotbal, handbal sau tenis, de-a lungul anilor, am asistat la nişte înfrângeri care, la un moment dat, păreau imposibile!

În 2006, Steaua a ratat finala Cupei UEFA, în faţa celor de la Middlesbrough, deşi a câştigat, în tur, cu 1-0 şi a condus cu 2-0 în retur! Simona Halep, până să câştige primul Grand Slam la Roland Garros, în 2018, a pierdut finala din 2017, cu Jelena Ostapenko. Atunci, „Simo“ a fost întoarsă de la 6-4 şi 3-0, scor la care a avut trei mingi de 4-0! Ostapenko a triumfat cu 4-6, 6-4, 6-3.

Iar la handbal, înfrângerile incredibile sunt, în ultimii ani, „specialitatea casei“ pentru echipele româneşti. Ultimul exemplu dramatic, în acest sens, ne-a oferit CSM Bucureşti, duminică seară. Formaţia pregătită de Adrian Vasile a „reuşit“ să rateze calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, după o înfrângere la cinci goluri diferenţă, în manşa secundă: 19-24. Chiar dacă „tigroaicele“ câştigaseră, la rândul lor, la cinci goluri diferenţă pe teren propriu (32-27), iar scorul general a fost egal, 51-51, formaţia rusă a avansat în Final Four, datorită faptului că a marcat mai multe goluri în deplasare.

Eliminarea CSM-ului devine şocantă, când punem „lupa“ pe desfăşurarea scorului, în cele două manşe. Concluzia? Formaţia bucureşteană a condus în 60% din timpul de joc, însă a părăsit competiţia!

Au avut şi nouă goluri avans la Bucureşti!

La modul în care s-a jucat cea mai mare parte din turul cu ŢSKA Moscova, doar un nebun ar fi pariat pe calificarea rusoaicelor! Asta deoarece, la Bucureşti, CSM a condus, în anumite momente, şi la nouă goluri diferenţă! În repriza a doua, a fost, pe rând, 24-15, 26-17 şi 27-18 pentru „tigroaice“. Şi chiar dacă victoria a fost obţinută la doar cinci goluri diferenţă, nimic nu anunţa dezastrul din retur. Mai ales că, duminică, la Moscova, CSM a pornit ca din tun! Şi a avut 9-6 în prima repriză şi un avans de opt goluri la general! ŢSKA Moscova a revenit însă şi a intrat la pauză cu un avans firav, de doar un gol: 12-11.

Tadici: „Calificarea s-a ratat în 20 de minute“

În partea secundă a returului însă, CSM s-a stins. Cristina Neagu, care marcase 50 la sută din golurile echipei în prima repriză (6 din 11), a fost anihilată - a înscris doar de trei ori după pauză -, iar celelalte jucătoare n-au fost capabile să „resusciteze“ echipa. A fost 20 de minute de cădere totală, în care ŢSKA Moscova a ajuns la un avans de opt goluri: 22-14! Şi aşa s-a pierdut încă o calificare incredibilă pentru o echipă românească.

2018 e anul în care CSM s-a calificat ultima dată în Final Four-ul Ligii Campionilor. Atunci, „tigroaicele“ au încheiat competiţia pe locul 3.

Liga Campionilor, sferturi, retur

ŢSKA Moscova - CSM 24-19 (51-51 la general)

Metz - Brest 26-26 (50-60)

Gyor - Buducnost 24-21 (54-40)

Rostov-Don - Vipers 23-23 (50-57)

*ŢSKA Moscova, Gyor, Brest şi Vipers s-au calificat în Final Four. 

*Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc la data de 13 aprilie, la Budapesta. Tot acolo va avea loc şi Turneul de Final Four, la datele de 29 şi 30 mai.

*Gyor e deţinătoarea trofeului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite