Un egal cât o victorie: naţionala de handbal masculin s-a calificat în faza play-off a Campionatului Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat, sâmbătă, la Bolzano, în faza play-off a Campionatului Mondial din 2019.

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat, sâmbătă, la Bolzano, în faza play-off a Campionatului Mondial din 2019, după ce a remizat cu reprezentativa Ucrainei, scor 26-26 (11-14), în ultimul meci al grupei 3 preliminare, pe care a câştigat-o.

Din echipa României a absentat interul stânga titular, Alexandru Şimicu, accidentat în partida de vineri, cu Insulele Feroe. România a fost condusă timp de 32 de minute, egalarea venind pe mâna lui Ramba (14-14), iar primul avantaj după alte nouă minute după un contraatac al lui Sadoveac (17-16).

Finalul a fost greu de prevăzut, cu ambele echipe la conducere, însă cu un plus de raţiune pentru România care a ştiut să conserve ultimele 25 de secunde, când tabela arăta egalitate.

În primele două partide de la Bolzano, tricolorii s-au impus în faţa Italiei, cu 34-24 (18-13) şi a echipei Insulelor Feroe, cu 28-20 (15-10), astfel că are 5 puncte în clasament şi încheie pe prima poziţie.

Sâmbătă se va mai juca partida Italia (2 puncte) – Insulele Feroe (0), dar rezultatul nu mai influenţează clasamentul la vârf. Ucraina are 3 puncte.

Primul tur al preliminariilor CM2019 se desfăşoară sub formă de turnee, la care participă echipe împărţite în şase grupe. Doar prima clasată în fiecare grupă se califică în faza play-off a competiţiei, cu meciuri eliminatorii programate în 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite