Sport

articolul anterior articolul urmator

Un expert în neurologie a explicat ce funcţii şi-ar fi putut recupera Michael Schumacher

1
14 Sep 2019 19:04:47
Autor: Vincentiu Mihaiu

Şeful clinicii de neurologie ştinţifică Carlo Besta Institut din Milano, Matilde Leonardi, a detaliat pentru publicaţia italiană Il Messaggero, citată de The Sun, ce şanse de reabilitare are fostul pilot.

Schumacher a fost transferat la începutul acestei săptămâni la spitalul Georges Pompidou din capitala Franţei, pentru a fi suspus unei transfuzii experimentale cu celule stem, tratament care a hrănit speculaţiile unei recuperări minune. 
 
Mai mult, ziarul francez LeParisien a publicat, a doua zi după internare, amănunte optimiste privind starea de sănătate a pacientului şi a citat una dintre asistentele care au avut acces direct la acesta .„Da, este în zona mea ... Şi vă pot asigura că este conştient“, ar fi declarat un angajat al stabilimentului.
 
Matilde Leonardi, un expert în nerurologie care a discutat cu Il Messaggero, spune că fanii nu ar trebui să îşi facă mari iluzii în privinţa recuperării lui Michael Schumacher şi a explicat că declaraţia asistentei, chiar dacă ar putea fi reală, nu garantează şi faptul că fostul pilot este conştient.
 
"Pacienţii aflaţi în starea lui Schumacher îşi pot deschide ochii, îşi pot întoarce capul când sunt strigaţi, îşi pot mişca degetul mare ca răspuns la o întrebare şi chiar pot râde la glume", a explicat Leonardi pentru sursa citată
 
Imediat după intervenţie, Schumacher a fost transportat înapoi în casa din Gland, Elvetia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

mihai radu
14.09.2019, 20:47:53

Daca ar fi constient ar trebui sa-i blesteme fiindca nu-l lasa sa moara !

-1 (1 vot)