Un fotbalist din naţionala României va juca la o echipă, aproape de Fâşia Gaza, unde "plouă" cu bombe şi rachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoban (stânga) are 6 selecţii la naţionala României
Hoban (stânga) are 6 selecţii la naţionala României

Oficialii Petrolului au dezvăluit zilele trecute că mijlocaşul de 31 de ani, Ovidiu Hoban, va pleca de la echipă. Informaţia despre jucătorul echipei naţionale a surprins pe toată lumea, dar nu la fel de mult ca atunci când s-a aflat destinaţia acestuia din Israel.

Hoban a stat şi s-a gândit şi a spus da ofertei venite de la Hapoel Be'er Sheva, echipă din prima ligă israeliană. Până aici, nimic extraordinar. Israelienii au încheiat sezonul trecut pe locul doi, au jucat preliminarii de Liga Europa, de unde au fost eliminaţi de RNK Split şi îi oferă românului un salariu bun, 200.000 de euro pe sezon. Problemele apar însă la o simplă analiză a hărţii. Hapoel este o echipă din oraşul de 110.000 de locuitori, Beersheba, situat la 40 de kilometri de celebra Fâşie Gaza. 

Zona este în acest moment un front de război sângeros între forţele armate israeliene şi musulmanii care trăiesc acolo şi o controlează. Zeci de oameni mor zilnic în acest teritoriu încercuit cu un zid de beton între Egipt, malul Mării Mediterane şi teritoriul Israelului, iar grupările teroriste Hamas şi Fatah răspund prin atentate cu bombe. Până acum, oraşul Beersheba n-a avut foarte mult de suferit, dar oamenii intră speriaţi în buncăre când deasupra lor zboară constant bombe. Din această cauză a şi fost amânat meciul dintre Israel şi Belgia, programat marţi, în startul preliminariilor pentru Euro 2016.

image

L-au luat pentru că i-a refuzat Lazăr
Hapoel Be'er Sheva s-a oerientat către ploieşteanul Ovidiu Hoban după ce Costin Lazăr, rămas liber după ruperea contractului cu PAOK Salonik, i-a refuzat. Fostul rapidist n-a vrut să meargă în haosul din Israel, mai ales că nici oferta financiară nu merita şi nu-l încânta. Evreii voiau să-i ofere cât i-au dat lui Hoban, dar el voia acelaşi salariu ca la greci, adică în jur de 35.000 de euro pe lună. Şi Lazăr poate ajunge însă până la urmă tot în Israel, dar la Tel Aviv, de unde are ofertă de la Maccabi.

Lazar
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite