Un gras condamnat la închisoare: cum arată acum Chilavert, celebrul portar cu peste 50 de goluri marcate în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Luis Chilavert e al doilea goalkeeper ca număr de reuşite, după brazilianul Rogerio Ceni. A jucat la două Mondiale (1998 şi 2002), însă acum a devenit o „bilă“.

Paraguayanul Jose Luis Chilavert a fost printre cei mai spectaculoşi portari din istoria fotbalului mondial.

Era un „zid“ în faţa atacanţilor adverşi şi coşmarul goalkeeper-ului aflat în cealaltă poartă. A marcat 46 de goluri la nivel de cluburi şi 8 goluri la echipa naţională dintre care patru în preliminariile Mondialului din 2002.

„El Buldog“ e un tip coleric şi se spune că, la un moment dat, s-a bătut cu columbianul Asprilla şi argentinianul Maradona. Cert e că a fost de două ori condamnat la închisoare cu suspendare: o dată pentru că a atacat un fizioterapeut şi altă dată pentru că a falsificat nişte acte legate de contractul său pe când juca în Franţa, la Strasbourg.

După ce s-a lăsat de fotbal, în 2004, Chilavert a devenit comentator sportiv pe durata Mondialelor din 2006 şi 2010. Într-un final însă, şi-a pierdut contractul cu postul Univision, întrucât, în timpul unui meci, l-a criticat pe preşedintele Confederaţiei Sud-americane de Fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez.

Pe când era jucător, Chilavert, văzut de mulţi ca un „Che Guevara“, promisese că va candida la alegerile prezidenţiale din Paraguay. N-a făcut însă asta niciodată. În schimb, s-a îngrăşat foarte mult şi acum arată ca o „bilă“ între buturi.

AŞA ARATĂ ACUM JOSE LUIS CHILAVERT

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite