Un nou antrenor, un nou patron, acelaşi deznodământ: Rapid - Steaua 1-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Popa a irosit câteva ocazii mari, dar a reuşit să marcheze. FOTO: Răzvan Păsărică
Adi Popa a irosit câteva ocazii mari, dar a reuşit să marcheze. FOTO: Răzvan Păsărică

Cu Ionel Ganea pe bancă şi Valerii Moraru în tribune, Rapid a început bine derby-ul cu Steaua, a deschis scorul, dar s-a prăbuşit în partea secundă, când a încasat două goluri în şase minute.

În urmă cu o săptămână, Steaua se impunea în Giuleşti cu 2-1, în optimile Cupei Ligii

În şapte zile însă, sub Grant s-au petrecut multe. Echipa şi-a luat un nou antrenor, are un nou acţionar majoritar şi a făcut şi ceva transferuri, cel mai important, goalkeeperul Bornescu fiind titularizat astăzi, în derby-ul primei etape din noul sezon al Ligii. 

Sâmbăta trecută, Gâlcă a trimis pe iarba din Giuleşti o echipă de puşti. 

La mijlocul săptămânii, Steaua şi-a asigurat însă calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, aşa că noul antrenor al roş-albaştrilor a folosit acum o echipă aproape de cea standard, doar cu Chipciu şi Tănase pe bancă, pe lângă absenţele lui Varela (probleme medicale) şi Sânmărtean (suspendat). Şi fără noul transfer, Lemnaru, care n-a apucat să debuteze în partida cu Rapid. 

Mai experimentată, Steaua a început mai bine şi a irosit două ocazii mari, la aceeaşi fază (11), prin Keşeru, care l-a luat la ţintă pe Bornescu, din 12 metri, şi Popa, care a ratează şi el incredibil, pe respingere. 

Cei care au deschis scorul au fost însă giuleştenii, după ce Keşeru (15) şi-a mai trecut în cont o şansă imensă, cu un şut peste poartă, din doar şase metri. A marcat Pancu (23), pe fază la un şut al lui Ciolacu, respins de Szukala. Căpitanul giuleştenilor a trecut de fundaşii Stelei şi goalkeeperul Arlauskis şi a trimis în poarta goală. 1-0 pentru gazde, însă surpriza n-a durat decât cinci minute. 

Keşeru (28) şi-a calibrat şutul, deşi a fost vorba despre o reluare simplă, din 5 metri, după o altă eroare în centrul apărării giuleştene şi a egalat. 

Apoi campioana României a preluat şi mai mult frâiele jocului, Gâlcă i-a trimis în startul reprizei secunde pe teren şi pe Chipciu şi Tănase, iar giuleştenii au căzut. 

În doar şase minute, roş-albaştrii au punctat de două ori, prin Popa (66), care ţintinse puţin mai devreme şi transversala lui Bornescu şi Chipciu (72).  Giuleştenii au evoluat în ultimele 10 minute şi în inferioritate, după ce Pancu s-a accidentat, iar Ganea făcuse deja toate schimbările. 

S-a încheiat 3-1 pentru Steaua, într-o partidă în care rapidiştii au plătit tribut lipsei de experienţă şi fragilităţii defensivei. 

Ionel Ganea rămâne fără niciun punct după primul meci şi cu misiunea de a strânge acum 17 din următoarele nouă partide. Altfel în Giuleşti vine alt antrenor. 

Gâlcă debutează în prima ligă cu o victorie şi se pregăteşte acum de o deplasare complicată în Kazahstan, la Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.  

Rapid: Bornescu - Tînc, Lung (Păun '46), Iacob, M. Stoica - Săndulescu - Al. Coman (Martin '62), Negru (Călin '73), Pancu, Selagea - Ciolacu. Antrenor: Ionel Ganea.

Steaua: Arlauskis - Râpă, Szukala, Filip, Latovlevici - Prepeliţă, Stanciu - Ad. Popa, Vâlceanu (Chipciu '53), Pîrvulescu (Tănase '56) - Keşeru (Iancu '68). Antrenor: Constantin Gâlcă.

S-a încheiat telenovela. Rapid are un nou acţionar majoritar. Primele declaraţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite