Un selfie cu Obama şi un jucător de baseball a produs iritare la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă şi-a exprimat nemulţumirea, joi, faţă de un "selfie" în care preşedintele Barack Obama apare alături de un cunoscut jucător de baseball ce a semnat recent un contract cu marca de telefoane a cărui aparat a fost folosit pentru realizarea fotografiei.

"În general, Casa Albă se opune utilizării imaginii preşedintelui în scopuri comerciale", a comentat purtătorul său de cuvânt, Jay Carney. "Ne opunem şi în acest caz", a adăugat el, sugerând că serviciul juridic al Casei Albe s-a autosesizat.

Barack Obama a primit marţi, la Casa Albă, echipa de baseball din Boston, Red Sox, câştigătoarea campionatului în anul trecut. Cu această ocazie, preşedintele american şi David "Big Papi" Ortiz, vedeta echipei, s-au pozat cu un smartphone, zâmbind, umăr la umăr, iar acesta din urmă a postat imediat fotografia "selfie" pe contul său Twitter.

Joi, această fotografie "selfie" a fost preluată de peste 40.000 de ori pe Twitter.

image

Marca Samsung, care recent a semnat un contract cu David Ortiz, potrivit Sport Business Journal, s-a felicitat într-un comunicat că acest "selfie" a fost făcut cu un aparat de-al său.

La sfârşitul anului 2011, Casa Albă a anunţat că dezaprobă utilizarea în scop comercial a imaginii preşedintelui Statelor Unite, după ce o marcă de îmbrăcăminte italiană a folosit un montaj de fotografii cu Barack Obama.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite