Un suporter brazilian, ucis de un W.C. aruncat de fanii rivali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la locul incidentului. Suporterul ucis de obiectul sanitar aruncat de fanii echipei adverse avea 26 de ani. FOTO: Reuters
Imagini de la locul incidentului. Suporterul ucis de obiectul sanitar aruncat de fanii echipei adverse avea 26 de ani. FOTO: Reuters

Incidente grave în Brazilia, la Recife, unul dintre oraşele care vor găzdui meciuri la Campionatul Mondial, peste 38 de zile. Paul Ricardo Gomes da Silva (26 de ani), un suporter brazilian, şi-a pierdut viaţa, în weekend, după partida dintre Santa Cruz şi Parana (1-1), din liga secundă.

Obiectul sanitar a fost smuls de către fanii rivali dintr-o toaletă a arenei „Arruda“, şi aruncat, de la etajele superioare ale stadionului, în stradă, unde se afla Ricardo Gomes. Incidentul s-a produs după meci. 

Suporterul a murit instantaneu, fiind lovit în cap, poliţia calculând că a fost lovit cu 350 kgf (kilogram-forţă, forţa exercitata de câmpul gravitaţional asupra unei mase de un kilogram).

„Obiectul a fost aruncat din tribune şi l-a lovit în cap. A murit instantaneu. Victima era alături de alte persoane, în acel moment, dar toţi au fugit de la locul incidentului“, a declarat, pentru Globesporte, un ofiţer de poliţie. A fost deschisă o anchetă, iar până la finalizarea ei federaţia braziliană a decis încheiderea arenei Arruda. 

Recife va găzdui cinci partide la CM 2014, dar niciunul pe „Arruda“. Toate se vor disputa pe un stadion nou, ridicat special pentru evenimentul din vară, arena „Pernambuco“. 

Violenţele între fani sunt destul de des întâlnite în Brazilia, dar oficialităţile din Ţara Cafelei şi FIFA au anunţat că la CM 2014 nu vor exista probleme de acest gen, securitatea urmând să fie foarte drastic, iar forţele de ordine suplimentate. 

Mondialul din Brazilia se dispută între 12 iunie şi 13 iulie.

Vezi şi 

VIDEO Brazilienii se revoltă împotriva Mondialului: ce cred oamenii despre efectele CM 2014 asupra ţării

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite