Un titular din Liga 1 a primit o suspendare de doi ani după ce s-a dovedit că a jucat la pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Fotbal a dictat o sancţiune record în cazul unui jucător titular din Liga 1, împătimit al pariurilor sportive: doi ani de suspendare şi 300.000 lei amendă.

Comisia de Etică şi Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a admis, luni, pe 2 decembrie, sesizarea formulată de Secretarul de Fotbal din cadrul FRF, împotriva atacantului Mihai Voduţ de la Chindia Târgovişte, anunţă ProSport. 

Jucătorul în vârstă de 25 de ani, cu 8 partide începute ca titular în acest sezon al Ligii 1 şi două goluri marcate, a fost acuzat la începutul anului că ar fi pariat pe meciuri ale echipei sale, în perioada în care evolua pentru FC Viitorul.

VEZI AICI DECIZIA ÎN CAZUL LUI MIHAI VODUŢ. SURSA: PROSPORT

Imagine indisponibilă

Scandalul a izbucnit de la o serie de mesaje private făcute publice chiar de fosta sa iubită, în semn de răzbunare, după ce fotbalistul o bătuse. Echipa lui Gică Hagi a decis imediat rezilierea contractului fotbalistului. Voduţ a câştigat Cupa României şi SuperCupa în tricoul Viitorului.

Aflat sub investigaţie, Mihai Voduţ a plecat în Israel, la Beitar Ierusalim. După doar şapte apariţii în teren, dintre care şase din postura de rezervă, Voduţ a fost înregimentat ca jucător liber de contract de către echipa din Târgovişte.  

"Este un proces pe rol, din trecut. La momentul respectiv nu era suspendat, era într-un litigiu, sunt problemele lui. Nu avem ce să facem. Am stabilit o clauză în care, dacă va fi suspendat, se va rezilia automat contractul cu Chindia", motiva decizia aducerii lui Voduţ la Chindia, Marcel Ghergu, preşedintele clubului, pentru Telekom Sport.

În 2016, fotbalul românesc era zguduit de cel mai mare caz de meciuri aranjate: trei antrenori şi 14 fotbalişti de la Gloria Bistriţa au primit suspendări însumate de 174 săptămâni.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite