Un virus enigmatic a „doborât-o“ pe Simona Halep. E pe bune sau e strategie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a anunţat că renunţă la turneul de la Sydney din cauza unui virus stomacal, însă românca se va recupera la ţanc pentru Australian Open, de săptămâna viitoare.

Simona Halep s-a retras de la Sydney Apia International, înaintea partidei din turul doi cu sportiva cehă Karolina Pliskova.
Un virus care cade cum nu se poate mai bine pentru Halep, cu patru-cinci zile înaintea primul Grand Slam al anului, Australian Open, programat la Melbourne în perioada 19-31 ianuarie. De altfel, povestea cu ciudata afecţiune, pe care Simona ar fi „cules-o” în China, nu a fost „înghiţită” chiar de toată lumea. Mai ales că acest gen de problemă medicală este scuza perfectă pentru orice sportiv, care doreşte să sară peste câteva zile de antrenament sau să se eschiveze de la o competiţie mai puţin semnificativă.  Ultimul e chiar Lionel Messi, care a invocat o gastroenterită în momentul în care nu a vrut să dea ochii cu antrenorul Luis Enrique.
Halep susţine că nu e vorba de un abandon „anticipat”.  „Nu m-am simţit bine din China. Am aşteptat până în dimineaţa meciului să văd cum mă simt. Am decis că nu e bine să intru pe teren, mai ales că nu m-am antrenat în ultimele trei zile şi e greu să joci într-un astfel de turneu dificil fără să fii pregătit”, şi-a justificat Halep decizia. 
Cât despre Australian Open, e clar că Simona se va recupera la timp pentru primul Grand Slam al anului.  „Cu stomacul nu se ştie niciodată, dar sper ca în două-trei zile să îmi revin”, a afirmat ea, după care a dezvoltat subiectul Australian Open. „Faţă de anii trecuţi, sunt mult mai încrezătoare.  E mai multă presiune pe mine acum, dar sper să cotinui rezultatele bune, după ce am ajuns până în sferturi în sezonul precedent”, a spus ea.
Anul trecut, ca un roller-coaster
Parcrsul de „electrocardiogramă” nu e o surpriză pentru nimeni, atunci când vine vorba de Halep. Spotiva de 23 de ani din Constanţa ne-a obişnuit deja cu această alternanţă, de la un turneu foarte reuşit la un abandon înaintea unei competiţii mult mai importante. De exemplu, anul trecut ea a ajuns până în finală la Madrid, pentru ca la următorul turneu, cel de la Roma, să renunţe la a mai juca în optimi, în condiţiile în care la orizont apărea Roland Garrosul. Şi între Openul Francez şi Wimbledon, Simona s-a mai retras o dată, la Hertogenbosch. 
De altfel, prima jumătate a lui 2014 nu a însemnat nimic altceva pentru Simona Halep decât o trecere de la un turneu foarte reuşit la un abandon sau la o eliminare în rundele inagurale în următoarea competiţie. Dacă similitudinile se vor menţine şi acum, înseamnă că pentru tenismena din România va urma un parcurs îndelungat la Australian Open.
Serena şi „Masha” s-au protejat
A devenit o obişnuinţă în tenisul mondial ca marii jucători să nu epateze la turneele ce premerg Grand Slamurile. Pentru a se feri de discuţii inutile, Serena Williams şi Maria Şarapova nici nu s-au mai înscris la Sydney Apia International, plecând direct spre Melbourne de la turneele la care au luat parte la începutul anului.
Dacă editorialistul „Gândul” Cristian Tudor Popescu crede în povestea cu virusul, căpitanul-nejucător al echipei de FedCup a României, Alina Tecşor, anticipase la DolceSport retragerea Simonei.

Şi britanicii au luat-o la ochi pe Simona Halep. 

Simona Halep, în primele 6 luni din 2014
Sydney turul I
Australian Open sferturi
Paris turul I
Doha învingătoare
Dubai  abandon turul I
Indian Wells  semifinale
Stuttgart turul II
Madrid finală
Roma abandon turul III
Roland Garros finală
Hertogenbosch abandon turul II
Wimbledon semifinale

halep

A fost aptă de petrecere

Simona nu a putut juca la Sydney, dar a participat la petrecerea jucătoarelor şi a impresionat cu ţinuta sa: o rochie neagră cu dantelă şi o poşetă roşie. De abandonul ei de la turneu a profitat Karolina Pliskova, din Cehia, care a bătut-o cu 6-0, 6-0 pe Nicole Gibbs (SUA), înlocuitoarea lui Halep. 

Favoritele ies „pe capete”
Nu doar Simona Halep a spus adio turneului de la Sydney. Daneza Caroline Wozniacki a abandonat în setul decisiv al meciului cu Zahlavova Strycova, iar Agnieszka Radwanska a pierdut ieri în trei seturi partida cu Garbine Muguruza. În aceste condiţii, Kvitova şi Kerber rămân favoritele turneului .

Comentarii pe www.adevarul.ro
Bogdan Oprea: „Cred că deja se poate deschide o rubrică nouă la casele de pariuri: Va juca Simona sau se va retrage?”
Saas Abi: „Cu părere de rău, tinde să devină un şablon: una caldă, una rece. Pe când un traseu constant?”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite