Unde ajunge Simona Halep dacă îşi adjudecă trofeul Wimbledon 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep este în semifinalele de la Wimbledon FOTO Reuters
Simona Halep este în semifinalele de la Wimbledon FOTO Reuters

După un start uşor mai ezitant (în care a avut nevoie şi de trei seturi să treacă mai departe), Halep şi-a intrat în ritmul care a consacrat-o în ultimele luni şi şi-a zdrobit următoarele adversare pe care le-a întalnit pe iarba de la Wimbledon.

Astăzi, Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe Sabine Lisicki (19 WTA) în sferturile de finală de la Wimbledon, disputate miercuri. Românca s-a impus în două seturi, cu 6-4, 6-0, după un joc de aproximativ o oră.

Premiul cel mare de la Wimbledon, la care are cele mai mari şanse dintre toate jucătoarele aflate în concurs, i-ar aduce Simonei Halep peste 3 milioane de dolari (1,76 milioane lire sterline), ceea ce reprezintă un record absolut pentru întreaga sa carieră şi pentru orice jucătoare româncă din istorie.

Dacă va câştiga turneul de la Wimbledon, Simona Halep va urca detaşat pe prima poziţie în clasamentul câştigurilor din acest an, până la cota de 5,52 milioane dolari, detronând-o pe Maria Sharapova (3,9 milioane dolari) şi devansând-o pe Na Li (3,5 milioane dolari).

Învingătoarea de la Wimbledon primeşte 2.000 puncte în clasamentul WTA, astfel că Halep ar trece detaşat pe locul 2 mondial, şi ar consemna şi primul ei titlu de Grand Slam.

Citeşte pe Econtext o analiză despre performanţele Simonei Halep şi despre câţi bani a câştigat până acum sportiva

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite