Ungaria ne pune la colţ, dar România e în semifinale! Cristina Neagu, accidentare horror

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România Ungaria Handbal Euro 2018 12 decembrie 2018 FOTO AFP/ Sebastien Bozon

Fetele antrenate de Ambros Martin au pierdut ultimul meci din Grupa Principală II, scor 31-29, dar au obţinut calificarea în semifinale.

România şi Ungaria începeau meciul de pe poziţii diferite. În timp ce fetele noastre aveau asigurată calificarea în semifinale chiar şi în cazul unei înfrângeri la cel mult două goluri, unguroaicele aveau nevoie de o victorie la cel puţin 12 goluri pentru a mai păstra de doi bani speranţă de accedere în careul de aşi al competiţiei.

Începutul meciului a fost o oglindă a parcursului de până acum al României la acest turneu final: goluri Neagu şi Pintea, ultima angajată pe semicerc tot de Neagu, respectiv 7 metri apărat de Dedu, şi 2-1 pe tabelă în minutul 3.  

În minutul 10 scorul era încă strâns, 7-5, dar jocul României arăta bine şi aducea aminte de prestaţia stelară din meciul cu Norvegia. Am profitat imediat de o superioritate numerică iar avantajul s-a mărit la 4 goluri, 10-6 în minutul 13, şi Ungaria a cerut timp de odihnă. Întreruperea le-a resuscitat pe adversare şi Ungaria s-a apropiat la un deficit de 2 goluri, 9-11, în minutul 17.

S-a mers cap la cap până în minutul 26, scor 15-13, dar finalul a aparţinut adversarelor, care au reuşit egalarea cu 90 de secunde înainte de finalul reprizei, scor 15-15. La vestiare s-a intrat cu 17-17, după ce România a luat gol în ultima secundă.  

Partea secundă a început rău pentru noi. Ungaria a înscris repede şi a trecut pentru prima dată în avantaj în acest meci. A urmat o perioadă în care s-a marcat la foc automat la ambele porţi, până în minutul 36 scorul ajungând la 20-20. În următoarele 6 minute portăriţa Ungariei a fost e netrecut, a avut 7-8 intervenţii fantastice, inclusiv o aruncare de la 7 metri, şi adversarele fugeau la cinci goluri diferenţă, 20-25 în minutul 42. 4 goluri consecutive ale României ne-au readus în meci şi ne-au resuscitat speranţele, 25-26 în minutul 49.

Minutul 52, la 26-27, a adus o accidentare horror a Cristinei Neagu. Căpitanul României a încercat să ocolească o adversară, i-a fugit genunchiul şi a părăsit terenul în lacrimi şi pe targă. Am egalat la faza imediat următoare, dar Ungaria a pus imediat alte două goluri pe tabelă. Ultimele minute au fost dramatice. Apărarea a luat gol la aproape fiecare atac  în atac am ratat inclusiv 2 lovituri de la 7 metri, dar am reuşit cumva să ne menţinem la 2 goluri în spatele adversarelor.

Citeşte şi:

Neagu, verdict devastator: Europeanul s-a încheiat pentru Cristina, care va sta mai multe luni departe de handbal

Ambros Martin pune tunurile pe EHF: „Distrug tot ce contează în acest sport!“ Rasmunssen se coalizează şi el: „Murim unul câte unul!“

Crina Pintea acuză iar arbitrajul şi suferă pentru Cristina Neagu: "Mă doare sufletul pentru ea!"

Buceschi: „Avem o problemă psihică. Nu putem gestiona meciurile importante“ Ce spune despre accidentarea lui Neagu

FOTO Imagini de coşmar! Vezi AICI cum i-a fugit piciorul Cristinei Neagu în momentul accidentării

România – Ungaria 29-31 (17-17)

Dedu, Dumanska - portari; Udriştioiu, Geiger, Buceschi 4, Neagu 9, Perianu, Laslo 3, Ardean-Elisei 2, Pintea 7, Florică 1, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper 1, Dragut 2. Antrenor: Ambros Martin

Biro, Kiss - portari; Tovizi 2, Schatzl 6, Kovacsics 5, Orban, Palos-Bognar, Kovacs 4, Meszaros, Planeta 1, Kazai, Hafra 6, Lukacs 5, Szabo, Toth, Lakatos 2. Antrenor: Kim Rasmussen

Lotul României la Campionatul European

Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti);
Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa);
Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare);
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).
Antrenor: Ambros Martin (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite