Ungaria, unică în Europa: Maghiarii redeschid porţile arenelor pentru spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viktor Orban are de ce să zâmbească, având în vedere cât de bine a gestionat criza
Premierul Viktor Orban are de ce să zâmbească, având în vedere cât de bine a gestionat criza

Guvernul a anunţat, oficial, normele necesare revenirii spectatorilor în arene şi protocolul stabilit va intra în vigoare, începând de astăzi.

Dacă Germania e considerată ţara europeană care s-a descurcat cel mai bine în lupta cu pandemia, atunci Ungaria nu e nici ea foarte departe de succesul nemţilor.

Pentru că au reuşit să încetinească, relativ repede, răspândirea noului coronavirus, ungurii şi-au permis de mult relaxarea restricţiilor. Drept urmare, acolo viaţa a revenit deja la normal prin adoptarea unor măsuri despre care Adevărul a scris aici:

*Ungurii, lecţie în combaterea pandemiei: Cum arată cifrele lor şi ce vor face din acest weekend

*Ungaria ţine la sănătatea oamenilor: Decizie salutată de toată ţara în plină pandemie

Iar acum, potrivit jurnaliştilor de la „Nemzetisport“, Ungaria devine prima ţară europeană care permite revenirea oamenilor în tribune în cadrul evenimentelor sportive. 

Într-un articol întitulat „Oficial: Spectatorii pot reveni în tribune în arenele sportive“, jurnaliştii maghiari au explicat normele aplicării acestei hotărâri.

Ce scrie în articolul publicat de „Nemzetisport“?

*Decizia se aplică în cazul evenimentelor organizate în aer liber.

*Decizia Guvernului anunţă că, în cazul în care organizatorul evenimentului poate asigură măsurile sanitare necesare pentru combaterea pandemiei, atunci spectatorii pot asista de la faţa locului la evenimentul sportiv.

*Evenimentele care sunt prevăzute cu spectatori, potrivit deciziei Guvernului, sunt cele care se ţin în aer liber sau inclusiv în corturi special amenajate pentru ca spectatorii să fie protejaţi de condiţiile meteo. 

*E important ca normele distanţării sociale să fie respectate, iar spectatorii să păstreze distanţa de 1,5 metri între ei. Drept urmare, la meciurile de fotbal, spre exemplu, vor fi lăsate trei scaune goale între spectatori. În plus, scaunele din spatele fiecărui spectator vor rămâne neocupate.

*Decizia va intra în vigoare, începând de astăzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite