Universitatea Cluj – Kuban Krasnodar 0-4. Sărbătoare tristă pentru clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentele de pe „Cluj-Arena" au început la ora 17.00, cu două ore înainte de debutul meciului dintre Universitatea şi Kuban Krasnodar. Peste 300 de copii de la grupele de juniori ale clubului, foste glorii, dar şi jucători emblematic din „generaţia de aur" a „Şepcilor roşii" au defilat pe gazonul noului stadion.

Min. 74: 0-4. Ryzhkov a şutat din lateral dreapta.
Min. 59: 0-3. Davydov a reuşit dubla

Pauză
Min. 26
. 0-2: Davydov a scăpat pe un culoar între Sârghi şi Pele şi a marcat pe lângă Popa.
Min. 9. 0-1: Kulik marchează superb dintr-o foarfecă laterală, după o pasă primită de la Varga.

UPDATE. Stadionul s-a umplut aproape până la refuz la meciul de inaugurare, când "Șepcile Roșii" au primit vizita rușilor de la Kuban Krasnodar, formație antrenată de Dan Petrescu. În tribune, atmoferă incendiară, peluza arhiplină, dar spectacolul elevilor lui Ionuț Badea s-a lăsat așteptat. Rușii au intrat mult mai bine în joc și au demonstrat încă din primele minute că nu au venit la Cluj doar pentru că Cristinel Pojar, actualmente antrenor secund al "Bursucului", a îmbrăcat în toată cariera sa doar tricoul alb- negru.
Varga a fost unul dintre cei mai activi oameni în prima parte și a creat faza desciderii scorului, când a centrat perfect pentru Kulik după ce a driblat un adversar. Nu era decât jumătatea primei reprize și Davidov a scăpat singur spre poarta lui Popa, care nu a avut nicio șansă. Universitatea a echilibrat balanța după prima jumătate de oră, când Grecu i-a centrat lui Niculescu, dar lovitura sa de cap a trecut puțin peste.
Boștină a trimis apoi o torpilă care a ocolit de puțin tinta, pentru ca același Niculescu să mai trimită o dată spre buturile rușilor, din nou fără sorți de izbândă. În ultimele două minute ale primei părți, a intrat pe teren în locul lui Grecu și Pojar, care a îmbrăcat astfel pentru ultima oară tricoul Universității.

Corul Filarmonicii de Stat Transilvania a intonat Gaudeamus Igitur la deschiderea evenimentului. Corul Filarmonicii a mai intonat imnul echipei, cel mai vechi din România, compus în 1943, dar şi imnul suporterilor "Slavă ţie studenţie", pe linia melodică a "Odei bucuriei".

Nume precum Mihai Adam, Cristinel Pojar, Remus Câmpeanu, Septimiu Câmpeanu, Vasile Mare, Cristian Dulca, Radu Sabo sau Marius Popescu au călcat din nou pe locul unde odinioară activau. Prezentatorul evenimentului a fost cunoscutul interpret Ioan Gyuri Pascu, cel care a întreţinut atmofera până în debutul meciului. Apoi, a venit rândul fotbaliştilor Universităţii să iasă pe gazon, în frunte cu antrenorul Ionuţ Badea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite