Unul dintre cei mai valoroşi goalkeeperi din lume şi-a anunţat retragerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 33 de ani, portarul Manuel Neuer şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională, alături de care a cucerit titlul de campion mondial, în 2014.

Manuel Neuer ar fi luat decizia de a părăsi definitiv echipa naţională a Germaniei, după Euro 2020, scrie „Sport Bild”. De altfel, goalkeeper-ul şi-a anunţat intenţia de a nu mai rămâne prea mult timp în lotul nemţesc, încă de la finele Campionatului Mondial din 2018. „Nu ştiu dacă voi fi şi la Mondialul din Qatar, sunt mulţi factori de care va trebui să ţin cont. Voi vedea cum va rezista corpul meu, ce forţă voi mai avea la acea vârstă”, declara atunci Neuer, care va împlini, în primăvară, 34 de ani.  

Goalkeeper-ul a strâns 90 de selecţii în tricoul germanilor, alături de care a cucerit un titlu mondial, dar şi unul european la U21.

.Presa din Germania mai notează că relaţia dintre Manuel Neuer şi unul dintre portarii de rezervă, Marc-Andre ter Stegen, este una tensionată. Cu 22 de selecţii la naţională, acesta din urmă s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a prins prima echipă, din preliminariile Euro 2020: „Bineînţeles că nu-mi dă pace acest gând. Dai ce-i mai bun din tine şi totuşi nu ajungi acolo unde îţi doreşti. Cu toate astea, cred că timpul îmi va rezolva problemele. Cel mai important obiectiv al meu este acela de a fi primul portar al ţării. Nu este uşor, dar răbdarea face parte din munca unui fotbalist. Sunt etape în care trebuie să aştepţi. Voi munci şi ştiu că va veni şi rândul meu", a declarat ter Stegen, legitimat la FC Barcelona.

Replica lui Neuer nu a întârziat să apară: „Nu cred că este un lucru benefic pentru grup, în special când vine vorba de poziţia noastră. În plus, nu e prima dată când spune astfel de lucruri. Sunt mulţi portari foarte buni. Discuţia este o lipsă de respect pentru Bernd Leno şi Kevin Trapp. Înţeleg că oricine nu joacă este nemulţumit, dar cel mai mult contează succesul echipei şi ar trebui să ne sprijinim unii pe alţii”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite