UPDATE Nadia va purta flacăra olimpică pe acoperișul Sălii O2 din Londra!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multipla campioană olimpică şi mondială la gimnastică Nadia Comăneci a fost invitată de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra să poarte flacăra olimpică. Alţi patru români au făcut parte din ştafetă, astăzi. ”Zâna de la Montreal” va purta torța pe o pasarelă amplasată pe Sala O2, cea care va găzdui și concursul olimpic de gimnastică, și care în timpul JO se va chema North Greenwich Arena.

UPDATE Nadia rămâne una dintre personalitățile de prin rang ale sportului mondial. Iar ea se bucură de apreciere și în Marea Britanie, unde, de altfel, a și concurat.

Deloc întâmplător, multipla campioană olimpică, mondială și europeană se va afla la Londra, mâine. Nu ca turist, ci pentru a purta flacăra olimpică. Și nu oriunde, ci pe acoperișul Sălii O2, care va găzdui concursul olimpic de gimnastică, și care, în timpul JO, va purta numele North Greewinch Arena. Nadia va traversa acoperișul imensei săli (poate primi 23.000 de spectatori la meciurile de tenis) pe o pasarelă.

image

"Zeiţa de la Montreal" a făcut anunţul pe contul pe care îl are pe Twitter. Nadia va purta torţa sâmbătă, 21 iulie, pe traseul dintre Greenwich şi Waltham Forest. În aceeaşi zi, în jurul orei locale 13.00, la Londra va ajunge primul grup de sportivi români care vor participa la Jocurilor Olimpice, inclusiv loturile feminin şi masculin de gimnastică.

Cunoscută în toată lumea pentru faptul că a dat numele meridianului etalon (longitudine 0), localitatea Greenwich se află în "Marea Londră", în sud-estul zonei centrale a metropolei. De acolo se dă startul, anual, în Maratonul Londrei. Sosirea în ştafeta de mâine a flăcării olimpice va avea loc la Waltham Forest, care se află în vecinătatea Parcului Olimpic.

Din motive de securitate organizatorii nu au anunţat încă locul unde Nadia va purta flacăra olimpică.

Astăzi, printre cei care au purtat flacăra olimpică, în regiunea Kent, între Deal şi Maidstone, s-au numărat şi românii Adrian Hădean (Cluj), Bogdan Cişmariu (Târgovişte), Cristina Bogdan şi Marius Radu (Bucureşti).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite