Urletele lui Hagi: Fostul internaţional a „turbat“ la interviu. Întrebarea care l-a scos din sărite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

Gheorghe Hagi (56 de ani) a transformat un banal flash-interviu după o partidă din Liga I într-o tiradă furioasă în care, treptat, a uitat de meciul care tocmai se încheiase şi a trecut la cu totul alte probleme.

După patru etape fără înfrângere în Liga I (două victorii şi două remize), Farul a cedat în deplasare, în faţa celor de la Sepsi, scor 1-0. 

Chiar şi aşa, nimic nu anunţa spectacolul pe care avea să-l facă Gheorghe Hagi, antrenorul şi patronul Farului, la interviul acordat, la Digi Sport, imediat după fluierul de final. Mai ales că fostul internaţional şi-a început discursul destul de calm, vorbind pe un ton mai mult decât decent despre înfrângerea echipei sale.

Când a primit prima întrebare însă, Hagi, pur şi simplu, a „turbat“. Ceea ce a fost extrem de surprinzător, în condiţiile în care reporterul i-a adresat o întrebare din care reieşea că Farul a jucat mai bine decât Sepsi!

„Care e sentimentul când echipa dumneavoastră domină cap-coadă acest meci şi, practic, nu reuşeşte să obţină puncte?“, a fost întrebarea care l-a „aprins“ pe Hagi. Mai întâi, acesta l-a acuzat pe reporter că primeşte astfel de întrebări din partea şefilor! Când i s-a spus că nu e aşa, Hagi a început să vorbească nervos despre un gol al echipei sale, anulat pe nedrept. Iar după ce a epuizat acest subiect, a trecut la problemele de fond cu care se confruntă fotbalul românesc.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*Suntem echipa care a meritat mai mult, dar asta e. Păi, eu zic că am dat gol valabil, asta nu ţi-a spus să mă întrebi? Păi, am marcat în prima repriză.

*N-a fost gol valabil? A, nu ştiţi? La alţii ştiţi, la noi, nu. A, mulţumesc. OK, am marcat şi nu că n-a fost validat, dar a fost gol valabil. Nu spuneţi la noi, nu? Nu o mai daţi la televizor, ascundeţi-o şi pe asta!

*Poate am avut şi noi un penalty. Dar văd că nu puneţi întrebarea asta. Eu trebuie să vorbesc despre echipa mea, eu ştiu ce am făcut. Ce să spun despre arbitraj? Tac din gură.

*Atâta timp cât în 4 minute se fac 10 schimbări şi adversarul a tras de timp şi a stat nu ştiu câte minute?! Cică erau cârcei şi l-a băgat într-o secundă după ce a venit pe margine.

*Scrie în regulament că trebuie să stea un minut. Un minut trebuie să stea un jucător când simulează! Eu am fost şi la comisia tehnică de la UEFA când s-a votat asta, îi amintesc asta acelui arbitru. Se uita aşa la mine, mai avea puţin şi îmi vorbea...era aşa de arogant faţă de mine! Şi eu trebuie să stau să mă uit la el. Bine, OK. Nu o să intru în jocul ăsta, o să-mi văd de echipa mea.

*Hagi, când vă spune, cât de cât le gândeşte. Culmea e că se mai şi împlineşte ce zic eu. Câte minute se joacă afară şi ce se face la noi? Cât se joacă la noi, cât se provoacă, cât se stă jos, câte faulturi sunt?

*Depinde de alte detalii, care se antrenează şi astea. Eu nu am ştiut asta. Cazi pe jos, ţipi, stai acolo 7 minute, cârcei cu nemiluita, minutele se duc. Să vedeţi ce e la juniori!

*După aia vreţi performanţă, vreţi în Europa, vreţi să ieşim în lume. Cum să ieşim când noi promovăm asta, când arbitrii tolerează asta şi încurajează asta?

*Cred că e o tactică. Eu nu am antrenat asta şi nu ştiu. Eu cred că asta se antrenează. În loc să le spui să joace 90 de minute, să aibă ritm de joc, să alerge, să gândească! Nu să provoace, cum a făcut Ştefănescu (n.r. - Marius Ştefănescu, mijlocaş Sepsi) azi. Un jucător tânăr să provoace aşa ceva?!

*Eu îi zic public să se ridice, să alerge, să dea goluri, ca anul trecut. Nu să provoace, că asta nu are nicio legătură cu fotbalul. Astfel nu o să ieşim în Europa. De asta nu ieşim, pentru că mişcarea noastră e lentă, previzibilă.

*Şi după aia, când ne ducem cu echipa naţională, au ăia posesie 70 la sută şi noi suntem cu limba pe umeri. Oare când o să jucăm şi noi fotbal? Atenţie, asta începe de la copii! Eu am şi academie şi am văzut asta şi la copii şi juniori.

*E inadmisibil! I-am zis asta şi preşedintelui, în şedinţă. E incredibil la juniori şi copii. Una-două, cad pe jos! Păi şi tu îl înveţi de mici? Ce cultivi, asta iese. În loc să-l înveţi să lupte, nu să cadă jos!

*Adevărul doare, dar de asta am ajuns unde am ajuns. Nu de intensitate vorbesc! Că dacă te iei după intensitate, aţi văzut cum cad, dacă te iei cum ţipă, zică că merg la spital.

VEZI TIRADA LUI GHEORGHE HAGI LA MICROFONUL DIGI SPORT

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite