Urmaşa surorilor Williams? Povestea lui Taylor Townsend, căreia i-a fost interzis să joace la US Open, din cauza fizicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taylor Townsend, jucătoare de tenis de origine americană FOTO AFP
Taylor Townsend, jucătoare de tenis de origine americană FOTO AFP

Taylor Townsend este o apariţie excentrică în domeniul tenisului, fiind aproape de intrarea în Top 100 WTA, momentan aflându-se pe a 127-a poziţie.

Citeşte pe adevarul.ro toate ştirile despre tenis

La 18 ani, jucătoarea de origine americană impresionează, în primul rând, prin fizicul neobişnuit pentru tenis: Taylor Townsend măsoară 1,65 şi numără peste 80 de kilograme, departe de formele pe care le afişează, spre exemplu, Maria Şarapova 

Născută la Chicago, tenismena a ajuns numărul 127 mondial, iar anul 2014 este unul important pentru ea, întrucât acum a făcut pasul spre circuitul profesionist. La Roland Garros s-a calificat până în optimile de finală, iar săptămâna trecută, la Washington al cincilea turneu din circuitul WTA.

Taylor Townsend a fost protagonista unor situaţii atipice. Spre exemplu, la finalul lunii iulie, şi-a accidentat partenera de joc la dublu şi a decis să joace singură împotriva perechii formate din Martina Hingis şi Anastastia Rodionova, reuşind să câştige trei puncte în faţa lor. De asemenea, în urmă cu doi ani, Asociaţia de Tenis din SUA a hotărât să-i interzică participarea la US Open-ul junioarelor, motivul inovcat fiind legat de fizicul ei. Pe atunci, era numărul 1 la categoria ei de vârstă, 16 ani şi se impusese atât la simplu, cât şi la dublu la Australian Open. În ciuda acestui lucru, a decis să se înscrie, însă Asociaţia şi-a retras sprijinul financiar. La vremea aceea, mai multe nume cu rezonanţă din tenis i-au luat apărarea, printre care şi Serena Williams, cu care Taylor Townsend a fost asemănată în repetate rânduri.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Debut bun pentru românce la Cincinnati. Monica Niculescu a trecut de turul întâi preliminar. Când joacă Simona Halep

Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Cincinnati. În sferturi s-ar putea intersecta cu Maria Şarapova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite