Urzică, debut ca antrenor la lotul de gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul olimpic la cal cu mânere de la Sydney îi va pregăti pe gimnaşti  la două aparate. Pentru prima dată nu va exista un tehnician coordonator. La primul antrenament al anului, în sală au fost prezenţi 11 sportivi, trei antrenori şi preşedintele forului naţional, Adrian Stoica.

Părăsiţi după doar un an de Nicuşor Pascu, băieţii de la lotul naţional de gimnastică masculină s-au reunit ieri, pentru prima dată pe anul acesta, sub o altă tutelă.

De data aceasta, în sala de antrenament de la „Lia Manoliu" nu i-a mai aşteptat niciun antrenor coordonator, ci trei tehnicieni specializaţi pe aparate: Marius Urzică, Ioan Suciu şi Vasile Vug. Alături de ei, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

„Pregătirea se va face cu cei trei antrenori. Deocamdată nu vom avea niciun coordonator. Vom vedea cum evoluează lucrurile şi ne vom decide în următoarele etape. Dorinţa mea este de a le oferi toate posibilităţile de a colabora. În momentul în care ei vor învăţa să colaboreze între ei, atunci singuri îşi vor decide coordonatorii.

Astfel, Marius se va ocupa de cal şi paralele, Vug va rămâne la inele şi bară fixă, iar în lipsa domnului Gal, care are probleme de sănătate, de sol şi sărituri se va ocupa direct Ioan Suciu. Le-am cerut să colaboreze şi să se respecte", a spus oficialul FRG, care nu a stabilit încă un obiectiv pentru 2010. Motivul e simplu: „Aşteptăm bugetul", a adăugat Stoica.

Intrat pentru prima dată în sala de pregătire a lotului mare în calitate de antrenor, campionul olimpic Marius Urzică, vrea ca băieţii pe care îi antrenează să se simtă în primul rând ca într-o familie. „Nu vreau să văd bisericuţe. Vreau să fim cât mai uniţi, să putem discuta deschis despre orice problemă", ne-a spus Marius.

Coordonarea va fi făcută de colectivul tehnic, iar comunicarea cu federaţia va fi întreţinută de antrenorul federal Ioan Suciu. „Dacă nu avem un antrenor coordonator nu însemnă cu unii vor munci mai puţin. Toţi tragem în aceeaşi direcţie. Avem un an greu, cu Europene, cu Mondiale şi cu pregătiri pentru calificările pentru Jocurile Olimpice din 2012. Nimeni nu a zis că va fi uşor", a spus şi Suciu.

Marian Drăgulescu a fost absent

La prima reuniune de lot, marele absent din sală a fost dublul campion mondial de anul trecut, la sol şi sărituri, Marian Drăgulescu. Plecat să petreacă sărbătorile peste Ocean, gimnastul nu a reuşit să ajungă la prima întâlnire a echipei. „Ştim că a fost plecat la Los Angeles. Îl aşteptăm zilele acestea să ni se alăture", a spus Urzică.

Staff tehnic pe aparate

Marius Urzică - cal cu mânere şi paralele
Vasile Vug - inele şi bară fixă
Ştefan Gal şi Ioan Suciu - sol şi sărituri

Lotul, prezent ieri în sala de gimnastică

Robert Stănescu, Adrian Bucur, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Andrei Muntean, Cosmin Iancu, Vlad Cotuna, Alin Jivan, Flavius Koczi, Marius Berbecar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite