Vai şi amar de fotbalul românesc: Ce a putut să zică Dan Petrescu la plecarea din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc a ajuns să „tremure“ şi înaintea unui meci cu o formaţie din Malta! Şi, atenţie, vorbim de o partidă în care, teoretic, cea mai bună formaţie din Liga I urmează să întâlnească o trupă liliputană!

Pentru că asta înseamnă duelul cu FC Floriana. Gazdele din această seară au cucerit titlul, după ce campionatul a fost suspendat definitiv, la data de 30 martie, din cauza pandemiei. În acel moment, mai erau şase etape de jucat. Ulterior, la data de 25 mai, şefii fotbalului din Malta s-au hotărât ca titlul să le fie acordat celor de la FC Floriana, echipă aflată pe primul loc, la trei puncte de Valletta, în momentul întreruperii sezonului. 

Aparent, partida cu FC Floriana ar trebui să fie o formalitate pentru campioana României. În viziunea lui Dan Petrescu însă, echipa sa are şanse mici de calificare! „Asta e problema fotbalului românesc. Sunt prea mulţi specialişti care nu înţeleg fotbalul. N-au jucat fotbal, n-au făcut nimic şi îşi dau cu părerea. Dacă ar fi urmărit echipa din Malta, ar fi văzut că e o echipă foarte bună! De fapt, nu mergem în Malta, ci în America de Sud. Sunt zece titulari străini şi un maltez, care joacă în naţională. Floriana n-are nicio treabă cu Malta! O să vedeţi patru brazilieni, trei argentinieni, un senegalez şi doi italieni“, şi-a început „Bursucul“ radiografia incredibilă a unei echipe care nu spune nimic.

„Va fi şi un teren sintetic care nu ne avantajează. Nu e bun ca cel de la Astana (n.r. - adversara CFR-ului de anul trecut, din Kazahstan), ci e foarte rău, ca cel de la Chiajna.  În plus, problemele CFR-ului sunt enorme! Sunt foarte mari. Cei trei mijlocaşi care joacă în cupele europene nu sunt. Bordeianu e suspendat, iar Păun şi Djokovici nu s-au refăcut după problemele avute (n.r. - au avut COVD-19). Tot mijlocul lipseşte! Omrani a făcut ruptură la antrenamentul de ieri, deci ne bazăm doar pe Rondon în atac. Avem probleme mari“, a continuat tehnicianul de 52 de ani.

Petrescu şi-a încheiat discursul cu un pronostic sumbru la Pro X: „Şansele sunt egale. Maltezii sunt de trei săptămâni în cantonament, au jucat trei partide de verificare. Îi ştiu foarte bine. E un singur meci şi au şanse mari. Dacă era un duel tur-retur, aveam şanse mai mari. Aşa, sunt mici“.

Învingătoarea duelului FC Floriana - CFR Cluj (miercuri, ora 22.00, netelevizat) va întâlni Dinamo Zagreb (Croaţia), în turul II preliminar al Ligii Campionilor, la 25 sau 26 august. Acest meci va fi găzduit de echipa care se va impune, miercuri seară, în Malta.

FC Floriana în cupele europene, în ultimii ani 

Sezon Competiţie Rezultate

2017-2018 Liga Europa 3-3 şi 0-3 cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia)

2012-2013 Liga Europa 0-4 şi 0-8 cu Elfsborg (Suedia)

2011-2012 Liga Europa 0-8 şi 0-1 cu AEK Larnaca (Cipru)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite