Vedetele tenisului mondial sar în ajutorul Australiei: Acţiune stelară, programată pentru 15 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe măsură ce se apropie Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie), tot mai mulţi jucători, atât din circuitul feminin, cât şi masculin, vin cu idei pentru a ajuta o ţară care traversează un moment extrem de dificil.

După ce Simona Halep, Alize Cornet sau Nick Kyrgios au anunţat modalităţi diferite prin care vor dona sume de pe urma meciurilor disputate în Australia, acum s-a anunţat încă o acţiune de strângere de fonduri. 

Concret, la data de 15 ianuarie, la Melbourne, se va organiza un meci caritabil la care vor participa Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Nick Kyrgios şi Stefanos Tsitsipas. Banii strânşi după această acţiune vor ajunge la Crucea Roşie din Australia.

„În aceste momente, e şi greu să te concentrezi la tenis“, a comentat Kyrgios. Acesta donează 200 de dolari pentru fiecare as servit, reuşind un total de 20 în victoria obţinută la ATP Cup, în meciul cu Jan-Lennard Struff.

O altă vedetă a tenisului, Maria Şarapova (147 WTA) şi-a manifestat şi ea susţinerea pentru Australia, făcând o donaţie de 17.400 de dolari. Colega ei de circuit, australianca Ashleigh Barty (1 WTA), a anunţat deja că va dona toţi banii câştigaţi de pe urma participării ei la turneul de la Brisbane. 

„Tenisul e un sport, un joc. În această perioadă, în Australia se întâmplă lucruri mult mai importante şi trebuie să ne ocupăm de aceste probleme. E crucial ca australienii să trăiască în siguranţă şi viaţa lor să revină, cât mai repede, la normal“, a spus Barty.

25 de oameni au murit din luna septembrie până acum în urma incendiilor izbucnite în Australia.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite