Venit uluitor pentru o fostă atletă, care a ieşit la pensie la 44 de ani de la clubul Dinamo. „Ruşinea sportului românesc cu probleme de dopaj şi comportament!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Iag[r
Monica Iag[r

Fosta atletă Monica Iagăr (44 de ani) s-a pensionat pe caz de boală din funcţia de preşedinte la Clubul Sportiv Dinamo.

Monica Iagăr s-a pensionat începând cu 5 septembrie 2017, având gradul de comisar-şef, echivalentul celui de colonel în vechea ierarhie militarizată a Internelor. Pentru că a ieşit din câmpul muncii înainte de 15 septembrie, când încetează vechile reguli privind pensiile speciale, Monica Iagăr va beneficia, conform digi24.ro de o pensie mai mare decât salariul de cadru activ. În postul de comandant la CS Dinamo, fosta atletă avea 8.000 de lei pe lună. Ca pensionară, va avea 12.000 de lei.

Monica Iagăr a fost împuternicită, la 25 noiembrie 2016, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuţiile postului de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti pe o perioadă de şase luni. La finalul acestei perioade, împuternicirea a fost prelungită cu încă şase luni.

Anterior numirii în fruntea CS Dinamo, fosta atletă a ocupat din 2009 funcţia de şef Serviciu/Birou coordonare activităţi sportive din cadrul Centrului Cultural al MAI, structură subordonată Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI.

La clubul dinamovist, Iagăr i-a urmat în funcţie lui George Cosac, care a îndeplinit atribuţiile postului de preşedinte în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016. În momentul numirii ei, fosta sa colegă, Gabriela Szabo, a declanşat un atac virulent la adresa Monicăi Iagăr  "Ruşinea Sportului Românesc! Fosta sportiva cu probleme de dopaj şi comportament numita de Ministerul de Interne, sa conducă clubul Dinamo! Doamne ce am fost o data in sport şi ce am ajuns!"

Monica Iagăr a fost săritoare în înălţime, cel mai bun rezultat al ei fiind 2,02 metri. A fost campioană europeană în 1998, dar în 1996 a fost suspendată şase luni pentru dopaj.

Vezi AICI reacţia suburbană, virulentă şi agramată a Monicăi Iagăr, după ce s-a aflat ce pensie va încasa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite