Verdict după cea mai controversată fază a etapei: ce a spus Ion Crăciunescu despre penalty-ul dictat în Dinamo – CSMS Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo a învins CSMS Iaşi, scor 2-1, la capătul unui meci în care cea mai controversată fază s-a petrecut în debutul părţii secunde.

Atunci, la 1-1, centralul Sebastian Colţescu a acordat un penalty transformat, ulterior, de Anton. 

Primele reluări au lăsat impresia că arbitrul a greşit. După minute bune însă, s-a găsit o reluare care i-a dat dreptate lui Colţescu. 

„E penalty, pentru că jucătorul când pleacă, e lovit puţin în vârful piciorului. Iar asta îi reţine piciorul şi îi împiedică alergarea. Decizie corectă e lovitură de la 11 metri“, a spus fostul arbitru, Ion Crăciunescu, la Digi Sport. 

Iaşiul a încheiat meciul cu trei eliminaţi: Cioinac (50), Frăsinescu (90+2) şi secundul Trică.

Crăciunescu a fost însă de părere că, cel puţin la eliminarea lui Cioinac pentru proteste, Colţescu ar fi trebuit să fie mai blând.

„Nu sunt de acord cu arbitrul în felul în care a gestionat această situaţie. În mod normal, dai lovitură de la 11 metri, indici punctul de pedeapsă...Ştii că în astfel de momente, se naşte puţină tensiune. Felul în care a gestionat el tensiunea...Sigur, dacă te-a înjurat jucătorul, fără nicio problemă, îl dai afară, dar cred că e de preferat, nu să pleci din faţa jucătorilor, dar să ai diplomaţia să poţi calma nervozitatea din teren.

Cred că acolo sunt nişte lucruri de tehnică, pe care el trebuia să le gestioneze. Cred că putea să găsească o altă soluţie, să se deplaseze de acolo. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le eviţi. Şi el a părut destul de arţăgos, a avut o anumită atitudine.

Până la urmă, decizia arbitrului trebuie respectată, dar şi arbitrul trebuie să găsească anumite soluţii care să-l ferească de astfel de accidente, pentru că nu e plăcut.

În regulament scrie că, dacă jucătorul protestează sau contestă deciziile arbitrului, trebuie să fie arbitrat. Eu, de exemplu, dădeam penalty şi făceam câţiva paşi, plecam de acolo. Nu că fugeam de jucători, dar el (Colţescu) a vrut să pară un fel de cocoş: Vă puneţi voi cu mine?!“, a declarat Crăciunescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite