Veste mare pentru Halep şi colegele ei: Francezii au anunţat pe ce suprafaţă se va juca meciul cu România de Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Franceză de Tenis a anunţat, vineri, numele oraşului care va găzdui confruntarea din semifinale, iar astăzi a luat o decizie şi în privinţa suprafeţei de joc.

Francezii vor instala o suprafaţă de zgură în sala de la Rouen, iar această decizie e una care avantajează echipa României.

Asta deoarece, jucătoarele convocate la ultima acţiune de Fed Cup de Florin Segărceanu se simt ca peştele în apă pe zgură. Iată ce ne spun statisticile:

*Dintre cele 18 trofee WTA cucerite de Halep, şapte au fost câştigate pe zgură, inclusiv singurul Grand Slam la care fostul lider mondial a triumfat, anul trecut, la French Open.

*Mihaela Buzărnescu are, de asemenea, trei trofee ITF câştigate pe zgură, la Hodmezovasarhely, la Versmold şi la Biarritz, toate în 2017.

*Irina Begu are şi ea două titluri câştigate pe zgură, unul la Contrexeville (ITF), în 2014, şi altul la Bucureşti, în 2017.

*Şi Monica Niculescu are un trofeu ITF pe zgură, la Marseille, în 2015.

Prin comparaţie, palmaresul franţuzoaicelor pe zgură e mai sărac:

*Mladenovici are un trofeu ITF, un Challenger şi un titlu WTA, la Sankt Petersburg, toate pe hard.

*Caroline Garcia are şase titluri WTA şi un Challenger dintre care doar două trofee au fost câştigate pe zgură.

*Alize Cornet stă cel mai bine dintre franţuzoaice: are şase titluri WTA dintre care patru pe zgură, ultimul la Gstaad, în 2018.

Franţa şi România se vor duela la 20-21 aprilie, iar învingătoarea va întâlni fie Belarus, fie Australia în finala Fed Cup.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite