Veste uriaşă: UEFA l-ar fi absolvit pe Sebastian Colţescu de orice vină în scandalul de rasism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coltescu

La finalul anului trecut, centralul craiovean de 43 de ani a ajuns să fie cunoscut, în toată planeta, după un scandal în care s-a exagerat, în mod incredibil.

Sebastian Colţescu a revenit pe teren şi a condus deja, în acest an, mai multe partide în întrecerile interne din România, fiind delegat inclusiv la derby-ul Dinamo - FCSB.

Şi se pare că fostul ecuson FIFA -  a ieşit de pe lista arbitrilor de nivel internaţional la finalul anului trecut din cauza vârstei - a şi scăpat de scandalul de rasism, în care UEFA a deschis o anchetă, după partida PSG - Istanbul Başakşehir, în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor. Atunci, partida de pe „Parc des Princes“ a fost întreruptă, în minutul 14, deoarece Colţescu a folosit apelativul „ăla negru“ pentru a-l identifica pe secundul turcilor, Pierre Webo, care urma să fie eliminat de centralul Ovidiu Haţegan pentru comportament nesportiv pe margine.

De aici a pornit un scandal colosal, jucătorii celor două formaţii au părăsit terenul, în semn de solidaritate cu Webo, iar partida s-a reluat abia a doua zi, însă cu o brigadă adusă din Olanda! PSG a câştigat cu scorul de 5-1.

Ancheta pornită de UEFA, în acest caz, s-ar fi finalizat acum, după cum a scris prosport.ro. Sursa citată pretinde că a intrat în posesia raportului inspectorului de Disciplină şi Etică al UEFA din care reiese următoarea concluzie: „Conform raportului lingvistic, expresiile româneşti <<negrul ăla>> şi <<ăla negru>> nu au conotaţii peiorative sau negative“. Textul publicat poate fi citit, integral, aici.

Dacă informaţia va fi confirmată şi din surse oficiale, precum UEFA şi Federaţia Română de Fotbal, atunci aceasta va fi o mare victorie pentru Sebastian Colţescu. Acesta a şi fost apărat la vremea respectivă de mai mulţi oameni, cel mai puternic susţinător al său fiind Ladislau Boloni, într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, care poate fi citit aici:

Bölöni, tăios: „Nici vorbă de rasism la Colţescu! Stroe să nu-şi ceară scuze în numele meu“

UPDATE 14.48- Chiar dacă a primit un raport favorabil din partea inspectorului de Disciplină şi Etică, Colţescu n-ar fi scăpat, deocamdată, de emoţii, în totalitate. Asta deoarece, o decizie finală în acest caz va fi luată de Comisia de Disciplină UEFA. Totuşi, acolo, acest raport, ajuns în presa română, va cântări greu şi, cel mai probabil, va aduce o decizie favorabilă pentru Sebastian Colţescu.

CITEŞTE ŞI:

Colţescu a ajuns, din nou, în presa internaţională: Ce s-a scris despre raportul UEFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite