„Împăratul“ Terim ameninţă România: „Nu avem ce pierde la Bucureşti!“ Selecţionerul Turciei se teme de fanii naţionalei lui Victor Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fatih Terim crede în şansele Turciei de a prinde barajul pentru Cupa Mondială FOTO Reuters
Fatih Terim crede în şansele Turciei de a prinde barajul pentru Cupa Mondială FOTO Reuters

Turcii sunt optimişti după victoria categorică obţinută în Andorra, scor 5-0, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, dar conştientizează că partida cu România de la Bucureşti va fi infinit mai grea. Potrivit selecţionerului Fatih Terim, naţionala semilunei va juca fără presiune ultimele meciuri din grupă, deoarece nu mai are nimic de pierdut.

Fatih Terim a fost încântat de jocul echipei sale din meciul cu Andorra, declarând că obiectivul Turciei este să câştige şi confruntarea cu România de la Bucureşti, altfel şansele de calificare la baraj vor fi compromise. "Împăratul" se teme de atmosfera ostilă pe care o vor crea fanii români la meciul de marţi seara, dar avertizează că Turcia va încerca prin orice mijloace să-şi asigure victoria.

"Am obţinut o victorie frumoasă. Şi jocul a fost bun. Îmi felicit jucătorii, sunt cu toţii dornici să câştige. Urmează meciul cu România. Trebuie să continuăm să jucăm cum am făcut-o cu Andorra. Însă acel meci nu va fi la fel ca acesta. Atmosfera va fi incendiară. Tot ce a fost aici împotriva Andorrei acolo va fi împotriva noastră. Publicul va fi al lor. Va fi interesant. Nu avem ce pierde. Şi nu ne este teamă. Oricum, am pierdut cât se putea. Dezavantajul în România va fi că vom juca sub presiune. Dacă ne vor învinge, românii îşi vor uşura misiunea. Jucăm în deplasare. România nu este Andorra. Trebuie să fim atenţi. Vom face totul pentru a învinge. Asta nu înseamnă că vom aborda meciul cu mulţi jucători ofensivi. Pot fi schimbări", a spus Terim după meciul Turciei cu Andorra.

Selecţionerul turc a analizat şansele naţionalei semilunei de a prinde barajul, fiind conştient că o victorie în România nu ar fi suficientă. "Situaţia noastră în grupă este foarte clară. Nu avem şanse nici cu egal, nici cu înfrângere. Şi nici dacă învingem în toate meciurile nu se întâmplă nimic. Trebuie ca adversarii noştri să piardă puncte. Noi vom încerca să facem tot ce putem. Meciul din România va fi dificil, trebuie să fim atenţi", a conchis Terim.

Partida România-Turcia se dispută marţi seara, de la ora 21, în direct pe Antena 1. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite