Halep, reîncărcată! Românca a câştigat trofeul 21 al carierei, după o victorie reconfortantă în finala de la Praga.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala favorită la câştigarea competiţiei de la Praga, Simona Halep, şi-a respectat statutul şi a câştigat, duminică, finala turneului, 6-2, 7-5, cu belgianca Elise Mertens (23 WTA)

Anul acesta, pe 22 februarie, la Doha, Simona triumfa după o finală comlicată, cu Elana Rybakina, meci care a reprezentat ultima apariţie a româncei înaintea îngheţării competiţiilor din cauza pandemiei de coronavrus. 

După aproape 6 luni de la turneul din Asia, Simona Halep a continuat tenisul exact de acolo de unde îl lasase şi a câştigat WTA International de la Praga. Optimismul abordat de numărul 2 WTA înainte de începerea competiţiei a avut  acoperire în felul în care s-a prezentat şi pe teren. Chiar dacă uneori jocul a mai scârţâit, în special în primele două meciuri, prestaţiile Simonei au fost tot mai bune de la meci la meci. 

Din fericire, în finala cu Mertens, Simona a reuşit cea mai solidă prestaţie a sa la turneul de pe zgura din capitala Cehiei. Serviciul româncei a fost la un nivel foarte bun, greşelile neforţate s-au diminuat mult faţă de partidele anterioare, în timp ce loviturile direct câştigătoare s-au înmulţit considerabil.  

Condusă cu 0-2, românca a dominat următoarele 6 game-uri şi a luat primul set după 36 de minute. Setul secund a fost mai echilibrat. Simona a avut 4-2, Mertens a egalat şi chiar a trecut în avantaj, 5-4, dar jucătoarea născută în Constanţa a revenit puternic, şi-a adjudecat ultimele trei game-uri şi a închis meciul la prima oportunitate.

La festivitatea de premiere, Simona i-a lăudat pe organizatorii Praga Open şi a vorbit despre ce presupune participarea la un turneu cu măsurii sanitare stricte. " Ştiu că sunt condiţii grele şi vremuri grele, dar apreciez cu adevărat că aţi venit să ne susţineţi, azi, în finală. Aţi făcut o treabă extraordinară, ştiu că nu este uşor, ţinând cont de toate regulile, dar aţi reuşit să ne faceţi să ne simţim în foarte mare siguranţă, chiar dacă m-am plictisit foarte mult în cameră, zece zile. Vă mulţumesc pentru tot, a fost o săptămână grozavă. După o atât de lungă pauză, a fost cu adevărat plăcut să simt din nou senzaţia de a fi pe teren. Sunt fericită că am reuşit să câştig acest turneu", a spus Simona. 

Pentru câştigătarea turneului, Simona va primi 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce jucătoarea din Belgia va fi recompensată cu un premiu de 21.400 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite