VIDE Cod roşu Dimitri  Payet! Noul star din naţionalei Franţei bate impecabil loviturile libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala Franţei are un nou superstar, în persoana rebelului Dimitri Payet. Cu abilităţile sale incredibile, în special la loviturile libere, „aripa stângă” şi-a câştigat un loc de titular contra României.

Preferatul fanilor şi al ziariştilor francezi, Dimitri Payet (29 de ani) a avut mult de tras cu Didier Deschamps până să câştige încrederea selecţionerului. Fotbalistul s-a impus până la urmă şi în bătălia sportivă cu Kingsley Coman şi Anthony Martial pentru postul de extremă stângă din naţionala Franţei.
Abia la sfârşitul lui martie, după amicalul cu Olanda, fotbalistul născut în Insulele Reunion, lângă Madagasgar, a primit asigurări că va face parte din lotul de 23 de jucători al Franţei. Evoluţiile ulterioare din meciurile test, cu Rusia şi Camerun, i-au adus nu doar un loc pe bancă, ba chiar şansa de a fi unul dintre cei 11 titulari ai Franţei în meciul cu România de la Paris.
La cei 29 de ani ai săi, fotbalistul lui West Ham are doar 19 selecţii în tricoul cocoşilor. De ce aşa puţine? Atitudinea sa de geniu neînţeles, pe alocuri arogantă, n-a fost pe placul selecţionerilor, iar Deschamps e genul de antrenor care ţine la unitatea grupului, vezi cazul Benzema.  “Nu e atât de bun la naţională pe cât de multe demonstrează la West Ham”, se plângea antrenorul la începutul anului. O lună mai târziu, o discuţie tete-a-tete a lămurit situaţia. “Deschamps mi-a spus exact ce vrea de la mine. Şi eu i-am spus ce vreau de la el”, s-a confesat Payet.
De-atunci, fotbalistul a strălucit în meciurile amicale cu Olanda, Rusia şi Camerun, iar în ultimele două jocuri amintite a marcat două bijuterii de goluri, ambele din lovitură liberă. Dacă fundaşii români vor comite eroarea de a faulta în preajma careului, ba chiar la 30 de metri de poartă, pericolul pluteşte în aer. Payet bate tare şi cu efect, amintind pe undeva de Roberto Carlos.
În acest sezon, a dat şase goluri din lovitură liberă, patru pentru West Ham, două în tricoul Franţei, iar Daily Mail a analizat aceste şuturi:
-86 km/h e viteza medie cu care Payet execută loviturile libere. Contra Rusiei, a şutat fantastic, mingea depăşind suta de kilometri pe oră.
- 28 de metri e distanţa ideală de poartă de la care Payet înscrie. E avantajat atunci când poziţia nu e centrală, ci laterală.
-1,17 secunde, în medie, durează până când mingea ajunge din gheata lui Dimitri în poarta adversă.  
În plus, Payet e omniprezent în joc, are ultima pasă la el şi vine la meciul cu România pe un val de încredere uriaş: “Ştiu că sunt bun, dar pot fi şi mai bun de atât!”. 

Joi, la chioşcuri, ghidul Campionatului European de Fotbal - supliment gratuit de 24 de pagini, cu ziarul "Adevărul"

Îl marchează Săpunaru
În mod normal, atacul Franţei în meciul cu România va fi compus din trioul Payet – Giroud – Griezmann. Cum Payet dă cel mai bun randament pe partea stângă, el va intra în zona de acţiune a fundaşului nostru dreapta, Cristian Săpunaru. “Stafful ne va ajuta cu analiza adversarului, nu mă gândesc acum pe cine voi marca”, spunea fotbalistul în urmă cu câteva zile.

Golul lui Payet contra Camerunului Golul lui Payet contra Rusiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite