VIDEO Arena lui Şahtior Doneţk, bombardată: „A fost un incident cinic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În etapa a treia a grupelor, Şahtiorul lui Lucescu are parte mâine de o deplasare destul de lejeră, ca distanţă şi grad de dificultate, la Borisov, cu BATE. La Doneţk însă nu e deloc linişte, iar „Donbass Arena“, stadionul Şahtiorului, a suferit astăzi alte deteriorări, în urma unei explozii.

În ciuda armistiţiului precar dintre separatiştii proruşi şi forţele ucrainene, oraşul Doneţk e supus constant tirului unor arme puternice. Şi de cele mai multe ori victimele şi pagubele nu sunt ţinte militare. 

Lovită de mai mult obuze la finalul lunii august, impresionantul stadion al lui Şahtior Doneţk a cunoscut şi astăzi ororile războiului.  

Potrivit informaţiilor oferite de site-ul oficial al lui Şahtior, în această dimineaţă în apropierea stadionului „minerilor“ s-a auzit o puternică explozie. 

Nu se ştie exact cine a tras, nu sunt oferite detalii legate de obuzul folosit (cel puţin aceste informaţii nu au fost făcute publice), dar stadionul a suferit puternice deteriorări, în zona vestică. A fost distrus un lift, plus anumite părţi din structura externă a stadionului. 

Şi în zona interioară s-au înregistrat pagube, dar, din fericire, şi miraculos, nimeni n-a fost rănit. „A fost un incident cinic“, au criticat cei de la Şahtior, în comunicat, care susţin că exact în acel moment o parte a staff-ului echipei se afla la stadion, chiar în zona vestică, distribuind ajutoare pentru femei şi copii, prin intermediul unei organizaţii caritabile patronate de Rinat Ahmetov. 

La scurt timp după începerea conflictului din bazinul Donbass, echipa Şahtior s-a mutat la Kiev, acolo unde îşi joacă meciurile de pe „teren propriu“, din campionatul ucrainean. În Liga Campionilor, minerii joacă „acasă“ la Lvov.

Şahtior a ajuns deja la Borisov, unde o întâlneşte mâine, de la 21. 45, pe BATE. A fost o deplasare uşoară pentru elevii lui Lucescu, distanţa dintre Kiev şi Borisov fiind de 442 de km. 

Citeşte şi 

A început campionatul în Ucraina: un stadion a fost bombardat cu tiruri de mortier, un preşedinte de club - asasinat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite