VIDEO Borussia Dortmund, omagiu pentru Marcel Răducanu. Ce au postat germanii pe contul oficial de Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Raducanu

La mai bine de 30 de ani de la ultimul meci jucat pentru Borussia Dortmund, gruparea din Bundesliga şi-a adus aminte de ziua de naştere a atacantului român.

Marcel Răducanu, care a jucat la Borussia Dortmund între anii 1982 şi 1988, a împlinit astăzi 65 de ani, iar pagina de Facebook a clubului nu a uitat să îi ureze La Mulţi Ani! Mesajul a fost însoţit şi de un material video de aproape un minut în care fotbalistul îşi ridiculizează adversarii.

Marcel Răducanu a apucat să evolueze în 23 de partide pentru echipa naţională a României, dar la scurt timp după ce a fost desemnat fotbalistul anului, în 1980, a ales să fugă de regimul comunist şi să rămână în Germania.

După o suspendare de un an pentru dublă semnătură, cu FC Koln şi Borussia, românul a ales să joace la gruparea din Dortmund, pentru care a evoluat în 163 de partide şi a înscris 31 de goluri.

"Am semnat ca fraierul cu Hanovra un precontract. După 3-4 săptămâni m-a căutat Borussia Dortmund. A venit Branko Zebec, cel care a fost şi la Bayern Munchen şi la Hamburg, croatul, marele jucător şi antrenor. Ne-am întâlnit pe o autostradă. M-am dus cu nea Popa, săracul a încercat să mă ajute, nu ştia nici el foarte bine germană. În sfârşit, cu engleză, dând din mâini, din picioare. Mi-au zis: vii, ai 100.000 de mărci, joci în prima ligă. Eu, când am auzit, gata, nicio problemă" povestea Marcel Răducanu, citat de eurosport.ro, despre momentul dublei semnături.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite