VIDEO Canada şi România, la ani-lumină distanţă: Ce a diferenţiat ceremoniile organizate pentru Andreescu şi Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele două trofee de Grand Slam în tenisul feminin au fost câştigate de jucătoare care au legături cu România. Ce s-a întâmplat după fiecare victorie însă e o poveste diferită.

Datorită Simonei Halep, România a ajuns să sărbătorească doi ani la rând o performanţă formidabilă: câştigarea unui titlu de Grand Slam! În 2018 a fost French Open, în 2019, Wimbledon.

Poate că mulţi nu realizează nici acum dimensiunea acestei performanţe, motiv pentru care merită să amintim că o ţară precum Canada, mult mai dezvoltată decât România, abia acum, după triumful Biancăi Andreescu la US Open, se poate mândri cu o campioană de Grand Slam!

Atât România, cât şi Canada au organizat evenimente speciale în cinstea celor două campioane. Doar că, în 2018, pe „Arena Naţională“, Gabriela Firea a stricat atmosfera prin prezenţa ei la sărbătoare, rostind şi o frază memorabilă în huiduielile publicului: „Bine ai venit în ţara noastră!“.

Peste un an, în iulie 2019, Firea n-a mai îndrăznit să meargă pe „Arena Naţională“, după ce „Simo“ a câştigat Wimbledon. De această dată, i-a venit rândul lui Ion Ţiriac să-şi pună amprenta, în mod negativ, pe eveniment. Omul de afaceri, în vârsta de 80 de ani, s-a comportat de parcă suporterii au venit să-l vadă pe el! S-a urcat pe scenă, a luat microfonul şi a vorbit minute în şir, permiţându-i Simonei să rostească doar câteva fraze.

De curând, inclusiv Cristian Tudor Popescu a criticat prestaţia lui Ţiriac de pe „Arena Naţională“: „Sper ca prin prezenţa lui Darren (n.r. – Cahill) să se mai diminueze influenţa domnului Ion Ţiriac asupra Simonei. Nu mi-a plăcut deloc ce am văzut la festivitatea de pe Arena Naţională (n.r. - după succesul de la Wimbledon). Nu mi-a plăcut relaţia pe care cei doi au afişat-o. Nu cred că e toată bună şi în folosul tenisului ei“.

La ei, fără fluierături, fără înjurături şi cu Bianca în prim-plan

Duminică, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, unde s-a născut Bianca Andreescu, lumea a venit să o celebreze pe canadianca de 19 ani de origine română.

A fost voie bună şi atmosferă curată de sărbătoare. Nimeni n-a încercat să-şi asocieze excesiv şi abuziv imaginea cu Bianca Andreescu. Şi, chiar dacă au fost prezenţi mulţi oameni politici la eveniment, în frunte cu premierul Justin Trudeau, dar şi Bonnie Crombie (primarul Mississauga) şi John Tory (primarul oraşului Toronto), nimeni n-a fluierat şi n-a huiduit.

De altfel, imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre ceea ce s-a întâmplat, duminică, la Mississauga:

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Tatăl Biancăi Andreescu, interviu savuros: „Noi vorbim româneşte acasă“. A lămurit şi relaţia cu Halep

VIDEO Bianca Andreescu, discurs fabulos: „Sunt o canadiancă mândră!“. Cui i-a mulţumit pentru succesul ei

Premierul Trudeau a mulţumit familiei Biancăi Andreescu pentru că a ales să se mute în Canada. Cum a fost sărbătorită campioana de la US Open în oraşul natal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite