VIDEO CFR, meci demenţial, Omrani gol superb: Clujenii rămân în cursă pentru grupele Ligii Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilal Omrani
Bilal Omrani

România absentează de şase ani din grupele Ligii Campionilor, din sezonul 2013-2014, atunci când Steaua a dat două goluri în şase partide şi s-a clasat pe ultimul loc în grupa ei.

CFR Cluj a fost aproape de a se face de râs în Europa pentru al doilea sezon la rând, însă a transformat ceea ce ar fi fost o mare ruşine într-o revenire de senzaţie!

După 0-1, în deplasare, în prima manşă cu Astana, campioana Kazahstan-ului, echipa pregătită de Dan Petrescu a început catastrofal şi partida de pe teren propriu. În minutul 4, oaspeţii au deschis scorul prin Murtazayev! Din acel moment, CFR avea nevoie de trei goluri înscrise, fără să primească nici unul, pentru a avansa în turul II preliminar al Ligii Campionilor!

Iar clujenii au făcut exact asta! Omrani a dat tonul revenirii (10), iar autogolul lui Postnikov (26) a reaprins speranţele în Gruia. Până să înscrie aceste două goluri, CFR a avut şi o bară prin Rondon (9). 

Repriza s-a încheiat cu protestele energice ale lui Dan Petrescu la adresa brigăzii din Austria. Tehnicianul CFR-ului a explodat, în minutul 21, atunci când Deac n-a primit penalty şi a continuat să protesteze vehment şi după finalul primei părţi.

Omrani, finalizare sezanaţională

În partea secundă, Astana n-a arătat nimic deosebit şi era evident că doar o prestaţie slabă a CFR-ului va cauza eliminarea echipei din preliminariile Ligii Campionilor.

Din fericire pentru clujeni, această situaţie a fost evitată, după ce Omrani a reuşit „dubla“ în minutul 73, majorând scorul la 3-1 cu o execuţie splendidă. Atacantul francez putea face chiar 4-1, peste câteva minute, însă a ratat din gura porţii.

S-a terminat 3-1 pentru CFR Cluj (Astana a ratat o ocazie monumentală în minutul 90+4, când Arlauskis a intervenit miraculos!), care merge în turul II preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde va întâlni campioana din Israel, Maccabi Tel Aviv. Prima manşă va fi, la Cluj, la 23 iulie, iar returul va fi în Israel, la 30 iulie.

Astana îşi va continua parcursul european în turul II preliminar al Ligii Europa. Miecuri seară, în returul cu CFR, Dorin Rotariu a fost integralist la campioana din Kazahstan.

VEZI GOLUL CALIFICĂRII ÎNSCRIS DE OMRANI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite