Sport

articolul anterior articolul urmator

VIDEO City, făcută VAR(ză): Reluarea care dovedeşte că echipa lui Guardiola a fost „furată“ cu arbitrajul video

11
18 Apr 2019 16:18:07
Autor: Amir Kiarash
Josep Guardiola, antrenor Manchester City
Josep Guardiola, antrenor Manchester City

Arbitrajul video a redus considerabil greşelile din timpul meciurilor, însă nu le-a eliminat în totalitate! Iar City are acum motive serioase să fie furioasă după ce s-a întâmplat în returul cu Tottenham.

Dacă decizia anulării golului marcat de Sterling, în prelungiri, după consultarea imaginilor video, a fost corectă, ofsaid-ul fiind evident, în schimb, după meci s-a aflat că golul lui Llorente, care, practic, a calificat Tottenham în semifinale, n-ar fi trebuit să fie validat! 
 
Mai grav e că reuşita spaniolului a fost analizată minute bune de VAR, fiind suspectă de henţ. Centralului Cunyet Cakir i-a fost însă „ascunsă“ o reluare, care a apărut pe internet după meci! Iar aici se vede, în mod clar, că mingea, mai întâi, îl atinge în mână pe Llorente, iar apoi în şold, după care cade în poartă!
 
Faptul că centralul turc n-a văzut această reluare l-a indignat pe expertul în arbitraj al „Sun Sport“, Mark Halsey: „Acest unghi nu le-a fost arătat oficialilor şi habar n-am de ce nu s-a întâmplat asta. Se vede, clar, cum Cakir arată că mingea l-a lovit pe Llorente pe şold. De ce nu i-au fost arătate arbitrului reluările luate cu toate camerele?“.
 
Şi fostul internaţional englez, Rio Ferdinand, prezent în studioul BT Sport, a fost şocat: „Din punctul meu de vedere, mingea îl atinge pe mână pe Llorente. Clar, îl atinge pe mână. Acum, e decizia arbitrului dacă dă sau nu henţ. Personal, pentru mine, e henţ, trebuie să fiu sincer“.
 
În fine, Guardiola a criticat VAR-ul la conferinţa de după meci: „Susţin VAR-ul, dar dintr-un anumit unghi se vede că a fost henţ la Llorente. Sunt OK cu deciziile corecte, cu fotbalul corect. Arbitrul trebuie ajutat. Cred că, în viitor, fotbalul va fi corect“.
Fuck VAR!
Fernandinho mijlocaş Manchester City
 

VEZI HENŢUL COMIS DE LLORENTE LA GOLUL TREI AL LUI TOTTENHAM 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Razvan B
18.04.2019, 17:46:14

Expertul in arbitraj nu stie legile jocului. "Hențul presupune actul deliberat al jucătorului care intră în contact cu mingea atingând-o cu mâna sau brațul. Trebuie luate în considerație următoarele: • mișcarea mâinii către minge (nu a mingii către mână) • distanța dintre adversar și minge (minge neașteptată) • poziția mâinii nu presupune neapărat existența unei incorectitudini • atingerea mingii cu un obiect ținut în mână (îmbrăcăminte, apărători pentru tibie, etc) este considerată o incorectitudine • lovirea mingii cu un obiect aruncat (gheata, apărători pentru tibie, etc.) este considerată o incorectitudine." - Actul deliberat. Repeta dupa mine. Actul deliberat. Astept sa gasesc cum naibii a atins Lorrente mingea cu mana in mod deliberat. Nu orice atingere a mingiei cu mana e o infractiune. Nu e deloc greu de inteles.

+1 (3 voturi)
Caius Iulius Caesar
18.04.2019, 19:04:26

Foarte buna argumentatia dumneavoastra. Filmutelul postat sustine intrutotul decizia luata cu ajutorul VAR. Dar domnul Kiarash nu este la prima gogorita de genul "nu credeti ce vedeti, credeti-ma pe mine". Cu stima

+1 (3 voturi)
Cel Mare Scarambeu
18.04.2019, 19:13:28

Domnul Kiarash in lipsa de tenis cu Haleapa se plictiseste si se apuca de comentat si fotbal.A vazut el ca dintre multele imagini ale VAR-ului doar in una se pare ca ar atinge mingea cu mana.Domnule Kiarash,arbitrii judecatori analizeaza toate imaginile si apoi iau o hotarare nu doar o imagine in care se pare ceva.

+1 (1 vot)
Manole Scarlat
18.04.2019, 19:59:13

Razvan B: Eşti în eroare: henţul nu se defineşte ca un act deliberat.

+1 (1 vot)
Manole Scarlat
18.04.2019, 19:57:36

VAR-ul îi ajută pe oamenii cinstiţi.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (11)