VIDEO Emoţionant: Gestul unui fotbalist de culoare, în semn de solidaritate cu bărbatul ucis în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcus Thuram are zece goluri în Bundesliga în acest sezon
Marcus Thuram are zece goluri în Bundesliga în acest sezon

După două luni în care lumea a fost terorizată de COVID-19, ne dăm seama că, de fapt, avem şi alte „boli“, mult mai grave, pe care le ignorăm de ani de zile. Şi, în fruntea listei se află rasismul.

În ziua în care Simona Halep a înfruntat-o pe Serena Williams în finala de la Wimbledon, internetul a fost inundat de aşa-zise mesaje grosolane de încurajare pentru constănţeanca, în care adversara ei din SUA era făcută în toate felurile. „Vina“ Serenei era una singură: culoarea pielii. 

Deşi suntem în 2020, rasismul există, doar că, de multe ori, e o mizerie băgată sub preş. Asta până când se întâmplă câte o nenorocire care nu mai poate fi ascunsă, precum episodul care a îngrozit acum lumea, cu George Floyd în prim-plan.

Partea bună e că, în aceste zile, curg reacţii din toate părţile care condamnă această tragedie oribilă. Inclusiv lumea sportului a reacţionat şi, doar în ultimele 24 de ore, am avut două gesturi emoţionante venite din Germania. 

Ieri, mijlocaşul american al celor de la Schalke, Weston McKennie, a apărut pe teren, în meciul cu Werder Bremen, purtând o banderolă pe care scria „Justice for George“ (n.r. - Dreptate pe George).

Iar astăzi, atacantul celor de la Gladbach, Marcus Thuram (22 de ani), fiul fostului campion mondial francez, Liliam Thuram, a refuzat să-şi celebreze cele două goluri din meciul câştigat cu Union Berlin, scor 4-1. Mai mult, după una dintre reuşitele sale, fotbalistul de culoare s-a aşezat în genunchi, aducând un omagiu bărbarului ucis de un poliţist la Minneapolis.

Imaginile cu Marcus Thuram au făcut înconjurul lumii şi pot fi urmărite mai jos:

   

Thuram
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite