VIDEO Enciu Stoica şi Florică Murariu au câte un stejar lângă "Arcul de Triumf"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe personalităţi ale rugby-ului românsc au participat, astăzi, la stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală, la lansarea proiectului "Stejarii României" Acesta are ca scop promovarea valorilor sportului cu balonul oval.

Printre cei care au sădit câte un stejar, în curtea Federaţiei Române de Rugby, s-au numărat Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Viorel Morariu, vicepreşedinte onorific al Asociaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER) şi al FRR, Alin Petrache, preşedintele FRR, foştii internaţionali Marin Ionescu şi Paul Ciobănel, actuali componenţi ai naţionalei, printre care s-au aflat Daniel Carpo, precum şi Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat că este obişnuit cu plantatul având în vedere că a copilărit la ţară. "Aceşti stejari se integrează şi într-o campanie ecologică, o campanie verde. Este o acţiune frumoasă a Federaţiei Române de Rugby, iniţiată de preşedintele Alin Petrache. Am copilărit la ţară, la bunici, şi atunci lucram la câmp. Acum am o casă de vacanţă unde grădinăritul îmi ia mult timp, aşa că sunt obişnuit cu plantatul. La plantat copaci am mână bună. În schimb, «stejarii», jucătorii naţionalei, sunt obligaţi acum să aibă o prestaţie bună la Cupa Mondială. S-au calificat pe ultima sută de metri, dar eu am încredere în ei. Pentru unii va fi ultima Cupă Mondială şi sigur vor dori să lase în urmă cea mai bună amintire posibilă", a spus Morariu.

Primarul Andrei Chiliman a afirmat că plantarea acestor stejari este un gest de recunoştinţă faţă de fostele glorii ale rugbyului românesc. "Copil fiind, mergeam des la meciurile naţionalei de rugby când aceasta evolua în Bucureşti şi foarte multe nume pentru care astăzi s-a plantat un stejar îmi sunt cunoscute. Ei m-au făcut mândru atunci că sunt român şi pot spune că este un gest minim pe care îl datorăm celor care au adus faimă rugbyului românesc. Aşa că mi-a făcut plăcere să plantez un stejar, care este simbolul echipei noastre naţionale de rugby", a precizat Chiliman.

Printre cei care au un stejar lângă stadionul "Arcul de Triumf" se numără şi Florică Murariu şi Enciu Stoica, marii internaţionali din anii 80 care acum nu mai sunt printre noi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite