VIDEO Fază unică în istoria fotbalului la Cupa Africii pe Naţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul de sâmbătă din Cupa Africii pe Naţiuni s-a remarcat prin altceva decât fotbal FOTO Getty Images
Meciul de sâmbătă din Cupa Africii pe Naţiuni s-a remarcat prin altceva decât fotbal FOTO Getty Images

Cupa Africii pe Naţiuni a adus sâmbătă seară în atenţia iubitorilor de fotbal un episod unic în istoria acestui sport.

Dincolo de fotbalul care se joacă la Cupa Africii, diferit de cel cu care ne-am obişnuit în competiţiile europene, sâmbătă seară s-a petrecut o scenă care va rămâne în analele „sportului rege“.

Într-un meci liniştit între Algeria şi Togo, disputat pe „Royal Bafokeng Stadium“ din Rustenburg, finalul a zdruncinat ritmul lent cu care se obişnuiseră privitorii partidei. În minutul 88, la scorul de 1-0 pentru Togo (marcator Emmanuel Adebayor), Adlène Guédioura a intrat în poarta adversă fără minge şi s-a prins de plasă, când unul dintre stâlpi a cedat instantaneu. 

După câteva momente stupide, s-a ajuns la concluzia că nu e loc de reparaţii şi unul dintre oamenii care lucrau pe stadion a plecat să aducă o poartă nouă. Acesta s-a întors la scurt timp, explicând că nu o poate căra singur. Dincolo de penibilitatea scenelor, meciul a fost reluat după 15 minute.

Decizie penibilă a arbitrului

Şirul momentelor inedite a fost continuat de arbitrul Hamada el Moussa Nampiandraza (Madagascar) care a prelungit partida cu 20 de minute, pentru a recupera timpul pierdut din cauza porţii rupte - ceea ce a fost o mare greşeală, pentru că meciul trebuia reluat din minutul în care s-a întrerupt. Partida s-a încheiat 2-0, după ce Togo a marcat prin Dové Wome.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite