VIDEO Ce finală, ce goluri, ce atmosferă: Meci de poveste între Boca Juniors şi River Plate în Copa Libertadores

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Libertadores

Cine a ratat, duminică seară, confruntarea decisivă pentru trofeul suprem în fotbalul sud-american la nivel de cluburi are ce regreta.

Returul finalei Copei Libertadores s-a jucat, la Madrid, pe „Santiago Bernabeu“, dar într-o atmosferă sud-americană autentică!

Iar despre fotbalul oferit de cele două echipe ce ar mai fi de spus? S-a jucat cu o pasiune rar întâlnită între două echipe europene. Şi când adăugăm că a fost şi o finală istorică, ultima în care trofeul s-a decis în „dublă“ manşă, ne dăm seama de ce acest River Plate - Boca Juniors a fost un clasic al fotbalului.

După 2-2 în tur, prima repriza din retur părea că se îndreaptă spre un 0-0, însă Benedetto a avut alte idei şi a deschis scorul pentru Boca exact înainte de pauză (44).

La reluare, în mod evident, River Plate a fost echipa mai bună. Şi a fost răsplătită, atunci când Pratto a egalat după o fază demnă de Play-Station (68). 

Cum în finala Copei Libertadores nu exista regula golului marcat în deplasare, s-a intrat în prelungiri, scorul la general fiind egal: 3-3.

Prăbuşirea celor de la Boca, începută, treptat, din repriza a doua, a continuat şi în prima repriză din prelungiri. Aici, în minutul 92, columbianul Barrios a luat al doilea „galben“ (87, 92) pentru o intrare criminală, sub ochii arbitrului pentru care putea primi chiar „roşu“ direct.

Cu un om în minus, Boca a devenit o victimă sigură. Şi, simţind miros de sânge, River Plate a atacat în valuri. Iar golul de 2-1 a venit în minutul 109, atunci când columbianul Quintero a marcat cu un şut splendid.

Condusă cu 2-1 şi cu un om mai puţin, Boca Juniors a început să atace nebuneşte, cu portarul, încă din minutul 112! Şi a fost aproape de egalare, atunci când Jara a lovit bara în minutul 120! Din cornerul rezultat a ieşit un contraatac devastator în care Martinez a marcat în poarta părăsită de Andrada (120+2).

River Plate a câştigat cu 3-1 pe „Santiago Bernabeu“ şi cu 5-3 la general şi va reprezenta America de Sud la Mondialul Cluburilor care va începe de miercuri în Emirate.

Boca Juniors a anunţat însă, înainte de disputarea meciului, că va continua demersurile pentru câştigarea trofeului la masa verde, în baza incidentelor care au cauzat mutarea returului la Madrid. Săptămâna trecută, preşedintele celor de la Boca, Daniel Angelici, solicitase deja victoria cu 3-0 la "masa verde", pe baza articolului 8 din regulamentul de organizare al CONMEBOL. Acesta prevede că şi incidentele provocate în vecinătatea stadionului trebuie sancţionate. Mai mult, există şi un precendent, în 2015, chiar Boca Juniors a fost exclusă din Copa Libertadores din cauza unui atac cu piper al fanilor săi la adresa jucătorilor lui River Plate.

Comisia de disciplină a forului din America de Sud a decis că mutarea returului pe un teren neutru este o pedeapsă suficientă, iar singura cale de atac a celor de la Boca a rămas Tribunalul Sportiv International (TAS)

VEZI GOLURILE MECIULUI RIVER PLATE - BOCA JUNIORS

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite