VIDEO Furtună în deşert: Răzvan Lucescu, meci nebun în finala Ligii Campionilor Asiei şi un rezultat colosal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

La Riad, într-o atmosferă electrizantă, Al-Hilal (Arabia Saudită) şi Urawa Reds (Japonia) au disputat prima manşă din finala Ligii Campionilor Asiei.

Dacă Răzvan Lucescu (50 de ani) va cuceri Liga Campionilor Asiei cu Al-Hilal, aceasta va fi cea mai mare performanţă din cariera sa de antrenor din două motive.

Pe lângă faptul că obţinerea unui trofeu continental înseamnă mai mult decât orice titlu sau cupă pe plan local, în cazul Ligii Campionilor Asiei vorbim despre o competiţie care, în ultimii ani, a fost „confiscată“ de formaţiile din sud-estul continentului. Iată cum arată bilanţul ultimelor 13 finale:

*De 4 ori câştigate de echipe din Japonia

*De 5 ori câştigate de echipe din Coreea de Sud

*De 2 ori câştigate de echipe din China

*O dată câştigată de o echipă din Australia

*O dată câştigată de o echipă din Qatar

Au trecut opt ani de la ultimul triumf al unei formaţii din zona Golfului Persic în competiţie. Vorbim despre Al-Sadd (Qatar) care a dat lovitura în 2011 şi a cucerit trofeul Ligii Campionilor. Iar pentru a vedea când a câştigat Al-Hilal ultima dată Liga, trebuie să ne întoarcem şi mai mult în timp, tocmai în 2000, cu Anghel Iordănescu pe bancă!

De atunci, saudiţii, actualmente pregătiţi de Răzvan Lucescu, au jucat două finale, în 2014, cu Reghecampf pe bancă, şi în 2017, ambele pierdute. De aceea, au apelat în vară la Răzvan Lucescu, care după titlul cuerit cu PAOK Salonic în Grecia şi-a creat reputaţia unui antrenor capabil de a obţine rezultate imposibile! 

Sâmbătă seară, la Riad, cu 25.000 de suporteri în spate, Al-Hilal a jucat nebuneşte în prima repriză, având nişte ocazii colosale prin Giovinco de două ori şi prin Al-Burayk! La cea mai mare dintre ele, Aoki a respins de pe linia porţii, când Lucescu jr se pregătea să celebreze golul!

Iureşul gazdelor a continuat şi după pauză, însă a fost nevoie de o gafă colosală a japonezilor pentru ca stadionul să explodeze în minutul 60. Al-Burayk a centrat de pe dreapta, portarul Fukushima a ieşit din poartă ca un bezmetic, iar peruanul Andre Carillo a înscris cu capul în poartă goală.

Golul a mai liniştit un meci jucat până atunci într-un ritm infernal. Asta deoarece saudiţii au luat piciorul de pe acceleraţie, iar japonezii nu s-au aruncat orbeşte în atac, fiind conştienţi că remontarea unei înfrângeri la un gol diferenţa nu e nicidecum o misiune imposibilă în returul de pe teren propriu.

S-a terminat 1-0 pentru Al-Hilal, iar manşa decisivă va fi la 24 noiembrie. La Saitama, Urawa Reds va primi vizita celor de la Al-Hilal într-o atmosferă sufocantă, pe un stadion cu o capacitate de 63,700 de locuri!

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Răzvan Lucescu, „furat“ printr-o decizie scandaloasă: Românul a izbucnit în faţa jurnaliştilor

    

VEZI GOLUL MECIULUI AL-HILAL - URAWA REDS

12 e locul ocupat de Urawa Reds în J-League după 32 de etape. Echipa e la 6 puncte de retrogradare şi la 26 de puncte de lider.   1 e locul ocupat de Al-Hilal în prima ligă saudită după nouă etape, cu 20 de puncte. Echipa e la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, Al-Nassr.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite