VIDEO Imagini superbe: Avem prima ţară care a învins coronavirusul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii şi-au făcut selfie în tribune, imaginile devenind virale
Suporterii şi-au făcut selfie în tribune, imaginile devenind virale

Europa a început, gradual, să relaxeze măsurile de restricţie, iar în Asia victoria unor ţări e deja şi mai clară, fiind sărbătorită prin decizii dătătoare de speranţe pentru întreaga planetă.

România aşteaptă data de 15 mai pentru a „respira“ după 61 de zile de izolare, însă, în alte părţi ale lumii, oamenii fac deja mai mult decât atât. Dacă la noi, mersul la frizerie a ajuns să fie considerat următorul mare obiectiv pentru mulţi, prin comparaţie, în Taiwan tocmai s-a organizat primul eveniment sportiv cu 1.000 de oameni în tribune.

Vorbim despre un meci din campionatul naţional de baseball în care accesul suporterilor a fost permis, bineînţeles, cu respectarea normelor de distanţare socială.

Înainte de startul meciului de vineri, care a marcat un moment important pentru întreaga planetă, ministrul Sănătăţii Chen Shih-chung şi-a ocupat locul în tribune, purtând tricoul cu numărul 0. Acest tricou a semnificat obiectivul Guvernului care şi-a propus să ajungă, în curând, la zile în care să n-aibă niciun caz nou de infectare cu coronavirus. Dar şi acum, situaţia e excelentă în Taiwan, unde s-au înregistrat doar 440 de cazuri şi 6 decese.

Taiwan a ajuns acum să organizeze meciuri de baseball cu 1.000 de spectatori în tribune, la trei săptămâni după startul sezonului competiţional, la 11 aprilie. În acel moment, meciurile se puteau juca doar în faţa tribunelor goale, accesul fiind permis doar pentru jucători, stafful tehnic şi majorete. Iniţial, s-a propus ca 200 de suporteri să fie lăsaţi în stadion, dar Ministerul Sănătăţii a aprobat ca 1.000 de fani să meargă la meciuri.

VEZI IMAGINI CU PRIMUL MECI CU FANII ÎN TRIBUNE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite