VIDEO Juan Albin, două goluri, unul dintr-o lovitură liberă fabuloasă, în Petrolul - Viitorul 3-0. Avertismenul lui Contra, legat de Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juan Albin, cel mai experimentat jucător din Liga I, după şapte sezoane în prima ligă din Spania, a făcut un meci mare cu Viitorul. FOTO: Răzvan Păsărică
Juan Albin, cel mai experimentat jucător din Liga I, după şapte sezoane în prima ligă din Spania, a făcut un meci mare cu Viitorul. FOTO: Răzvan Păsărică

După două egaluri în campionat, „lupii galbeni“ au câştigat cu Viitorul (scor 3-0), însă doar datorită lui Juan Albin. După 60 de minute fără gol, mijlocaşul de picior stâng a dezgheţat tabela cu o execuţie superbă dintr-o lovitură liberă, a reuşit apoi „dubla“, iar în prelungiri Hamza, revenit după o accidentare, a marcat şi el.

După o primă repriză în care a dezamăgit, iar oaspeţii au fost mai periculoşi (au şi irosit două ocazii importante), Petrolul s-a revanşat în partea secundă. 

Echipa lui Contra a apăsat pedala de aceleraţie, iar insistenţa i-a fost răsplătită. 

În ziua în care s-a vorbit cel mai mult despre venirea lui Mutu din iarnă, la Petrolul a ieşit la rampă Albin. Pentru că diferenţa în meciul cu Viitorul a făcut-o mai întâi o execuţie personală a mijlocaşului, apoi relaxarea pe tabelă a adus-o o lovitură de cap, a aceluiaşi jucător uruguayan.

În doar 10 minute, mijlocaşul care a jucat şapte ani în prima ligă din Spania (cinci la Getafe şi doi la Espanyol), a rezolvat soarta partidei care-i dădea emoţii fostului său coechipier, Cosmin Contra. 

În minutul 62, uruguayanul Albin (27 de ani), care are în C.V. şi patru goluri în poarta Realului, în cariera sa fotbalistică din Spania, a executat magistral o lovitură liberă, de la 25 de metri, cu care l-a bătut pe Balaur(u). 

A doua reuşită, o lovitură de cap, din minutul 72, a fost punctul final al unui contraatac al Petrolului şi al unei centrări din banda stângă a rezervei Walter Fernandez, jucător intrat pe teren cu şase minute mai devreme. 

Este prima „dublă" a lui Albin la primul său sezon la Petrolul şi cel de-al treilea gol al mijlocaşului uruguayan, în campionat, pentru „lupii galbeni“.

În ultimul minut, revenit după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon aproape trei luni, Hamza a marcat cu un şut în diagonală, cu stângul, din interiorul careului. 

3-0 pentru Petrolul, exact acelaşi scor cu care s-a încheiat sezonul trecut, la Ploieşti, disputa dintre cele două echipe. 

VEZI AICI VIDEO

Este o victorie de moral pentru ploieşteni, chiar înaintea dificilei partide cu Steaua, din etapa următoare (duminică, ora 21.00). 

Cele două echipe sunt acum la egalitate de puncte (30), două mai puţin decât liderul Astra, după 15 etape. 

Roş-albaştrii au însă două jocuri mai puţin disputate decât giurgiuvenii şi trei mai puţin decât ploieştenii. 

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Hoban, Benga, Guilherme - Romario, De Lucas - Boudjemaa (Priso 63), Albin, Teixeira (Fernandez 63) - Dore (Hamza 67). Antrenor: Cosmin Contra.

Viitorul: Balauru - Bejan, Puţanu, Mitrea, Toşca - Benzar (Nikolov 85), Emerson - Băluţă, Cârstocea (Al,. Lazăr 67), Gavra (Şerban 78) - Axente. Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonaşe galbene: De Lucas 37, Alcenat 44, Priso 84 / Emerson 61.

Arbitri: Marian Balaci (central) - Marius Nicoară, Gabriel Stroe (asistenţi)

Declaraţiile de după meci ale ploieştenilor despre venirea lui Mutu (la DigiSport): 

Antrenorul Cosmin Contra: Aş vrea să lăsăm deocamdată subiectul Mutu. Nu face bine echipei în acest moment, vom avea timp să vorbim în ianuarie, după ce se fac actele şi va fi prezentat. Îl aşteptăm cu braţele deschise, sperăm să ajute acest oraş, această echipă. Eu am avut o discuţie cu el şi l-a încântat ideea de a juca aici. Nu ştiu cât a contat că am fost 10 ani colegi de cameră la echipa naţională. Eu sper să vină acel Mutu pe care-l ştiu eu şi să ne ajute. Şi cu Mutu şi fără, şi cu o victorie duminică în meciul direct, tot Steaua rămâne principala favorită la titlu. 

Ovidiu Hoban: E un jucător cu mare experienţă, ne va ajuta în viitor. Dacă transferul se va concretiza, îl vom aştepta cu braţele deschise. Mutu are loc la orice echipă, are în spate o carieră, e un jucător extraordinar. Cred că s-ar impune fără probleme la noi în echipă 

Alexandru Benga: E cel mai bun jucător al ultimului deceniu din România şi ne bucurăm dacă va veni la noi. Ne va ajuta mult, e un jucător valoros, nu e uşor să marchezi peste 100 de goluri în Serie A. 

 

Citeşte şi 

Dinamo l-a refuzat, Petrolul îl primeşte cu braţele deschise: cum crede Contra că se va comporta Mutu la Ploieşti

Primăriile aruncă banii pe lovituri de imagine. Culisele venirii lui Mutu la Petrolul şi a lui Chivu la CS Universitatea

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite