VIDEO Liga Campionilor, start exploziv: Messi, hattrick fabulos! Casillas a intrat în istorie. PSG, prestaţie ruşinoasă la Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai tare competiţie intercluburi din lume a revenit cu faza grupelor, ediţia 2018-2019, şi, încă de la primele partide, s-a dat drumul la „focuri de artificii“.

Lionel Messi a fost de cinci ori golgheter al Ligii Campionilor însă argentinianul nu avusese până acum onoarea de a deschide balul în faza grupelor. Marţi seara, starul Barcelonei a reuşit exact asta!

În întâlnirea cu PSV Eindhoven de pe „Camp Nou“, Messi a marcat primul gol din acest sezon al Ligii Campionilor, executând magistral o lovitură liberă (31). Până la finalul partidei, spaniolii au mai marcat de trei ori prin Dembele (74) şi acelaşi Messi (77, 87).

Cu tripla din meciul cu PSV, Messi a ajuns la un total de 61 de reuşite în grupele Ligii Campionilor, fiind pe primul loc la acest capitol. El l-a devansat, momentan, pe Cristiano Ronaldo, care are 60 de goluri în grupele Ligii.

VEZI GOLURILE MECIULUI BARCELONA - PSV 

*Partida dintre Schalke 04, fără punct după trei etape în Bundesliga, şi FC Porto a fost în prim-plan datorită unui singur jucător: Iker Casillas. Integralist în poarta portughezilor în această remiză, scor 1-1, goalkeeper-ul de 37 de ani a intrat în istorie! El a ajuns la cel de al 20-lea sezon consecutiv în grupele Ligii Campionilor, doborând astfel recordul lui Ryan Giggs.

Casillas a debutat în Liga Campionilor în stagiunea 1999-2000 într-o partidă Olympiakos - Real Madrid. De atunci, a fost mereu prezent în cea mai tare competiţie intercluburi din lume şi a ajuns fotbalistul cu cele mai multe meciuri în Ligă: 167.

Casillas e, de asemenea, portarul care a reuşit să-şi închidă poartă de cele mai multe ori în această competiţie, în 56 de întâlniri. 

Goalkeeper-ul de 37 de ani are în palmares trei Ligi ale Campionilor, toate cucerite cu Real Madrid în 2000, 2002 şi 2014.

*Meciul-vedetă al serii s-a jucat la Liverpool, acolo unde finalista ediţiei precedente a primit vizita „miliardarilor“ de la PSG. Englezii au condus cu 2-0 (Sturridige 30, Milner 34-penalty), dar scorul la pauză a fost 2-1, după ce Meunier a redus din diferenţă (40).

După pauză, PSG, deşi condusă, a jucat jenant, fiind dominată clar de Liverpool! Cavani şi Neymar au fost „invizibili“, iar ocaziile de poartă au curs în contul gazdelor. 

În aceste condiţii, egalarea a venit total nemeritat! Salah a pierdut o minge aproape de centrul terenului şi i-a pus pe parizieni pe contraatac, iar Mbappe a făcut 2-2 (83).

Fotbalul a „pedepsit“ însă o echipă fără pic de ambiţie a PSG-ului, iar în prelungiri, mai precis în minutul 90+1, Liverpool a înscris golul victoriei, de 3-2, prin Firmino. Mbappe a pierdut mingea la o ieşirea după un corner, iar Firmino, introdus în minutul 72, a finalizat cu un şut la colţul lung.

VEZI GOLURILE MECIULUI LIVERPOOL - PSG

Liga Campionilor, marţi

Grupa A

Monaco - Atletico Madrid 1-2

Club Brugge - Dortmund 0-1

Grupa B

Barcelona - PSV Eindhoven 4-0

Inter Milan - Tottenham 2-1

Grupa C

Liverpool - PSG 3-2

Steaua Roşie Belgrad - Napoli 0-0

Grupa D

Galatasaray - Lokomotiv Moscova 3-0

Schalke 04 - FC Porto 1-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite