VIDEO Mii de suporteri ai CSA Steaua şi ai Academiei Rapid fac spectacol pe străzile Capitalei. Meciul din Liga a IV-a se joacă pe Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de suporteri ai celor două echipe din Liga a IV-a au Început să se adune la Arena Naţională, unde are loc în această seară meciul considerat o reînviere a derbyurilor Steaua - Rapid.

Suporterii celor două echipe au publicat pe Facebook videoclipuri de pe traseul către stadionul unde la ora 19:45 va avea loc meciul CSA Steaua - Academia Rapid.

Suporteri stelişti se îndreaptă la Arena Naţională

Suporterii rapidişti s-au adunat la Piaţa Iancului.

Meciul din această seară se anunţă a fi cel mai urmărit din Liga a IV-a, cu un record de vânzări de bilete pentru o înfruntare între două echipe din această divizie: peste 33 de mii de bilete vândute.

Legendele clubului Steaua, echipa de spadă a clubului, gimnastul Marian Drăgulescu, George Ogăraru sau Gabi Balint,  i-au îndemnat pe fanii roş-albaştri să vină la stadion, iar rapidiştii susţin că vor fi peste 30.000 de suporteri vişiniii la meci. ”E foarte frumos că lumea vine la stadion, pentru că asta înseamnă că fotbalul-i răscoleşte. Dar, totul nu va fi decât o ploaie frumoasă de primăvară, după care, gata, va veni îngheţul, seceta. Nu cred în continuitatea acestui demers. Eu le urez succes ambelor echipe, dar văd acest meci ca o întâlnire după 20 de ani”, a spus Adrian Porumboiu la DigiSport.
Dumitru Dragomir a fost şi mai încrâncenat. “La Liga a 4-a vine lumea o dată sau de două ori, îşi dă seama că nu are ce să vadă şi pleacă. Nu va mai veni nimeni. Ce să vezi la Liga a 4-a? E doar un foc de paie acest meci. Lumea vine ca să vadă valori fotbalistice, nu fosile. Dumnezeule, ce să vezi la Liga a 4-a? Fotbalişti care aleargă cu încetinitorul? “, a afirmat fostul preşedinte al LPF.

Pentru fosile ca mine vin zeci de mii de oameni la stadion

Daniel Pancu

Sistem ciudat de promovare
La prima vedere, Rapidul pare favorite meciului, pentru că are jucători cu mare experienţă, ca Daniel Niculae, Maftei, Ionuţ Voicu sau Pancu. “Nu o să ne tremure şorturile pe noi”, consideră Marius Lăcătuş, directorul tehnic al CSA Steaua. În clasament, giuleştenii au un punct mai mult, dar şi un meci în plus jucat. Pe de altă parte, indiferent ce se întâmplă, totul se va decide în play-off. Primele patru clasate vor juca între ele pornind cu trei puncte, două, unu, repectiv niciunul. Iar câştigătoarea acestui play-off va întâlni campioana unui alt judeţ pentru promovarea în Liga a treia.

Academia Rapid, la pământ cu actele
Chiar dacă se doresc a fi continuatoarele echipelor înfiinţate în 1923, respectiv 1947, lucrurile nu sunt lămurite juridic, cel puţin pentru Academia Rapid. "În momentul de faţă, Rapid are suporteri de Champions League. În rest, palmares nu are, personalitate juridică nu are, stadion nu va avea în curând, bază de pregătire nu are, centru de copii şi juniori nu are, jucători tineri pentru viitor nu are. Au trecut 8 luni de atunci şi lucrurile se mişcă foarte greu", a răbufnit Pancu într-o emisiune televizată.

33.000 de bilete se vânduseră până ieri la meci

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite