VIDEO Momente de uluială: Cu ce viteză trebuie să alergi pe bandă pentru a termina un maraton în două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eliud Kipchoge, cel mai bun maratonist din istorie
Eliud Kipchoge, cel mai bun maratonist din istorie

Michael Joyner, cercetător american, a publicat un studiu în 1991, explicând că un atlet de elită cu o tehnică pefectă de alergare, concurând în condiţii optime poate termina un maraton într-o ora, 57 de minute şi 58 de secunde!

Şi, în mai 2017, Eliud Kipchoge şi alţi doi alergători de elită au participat într-un proiect organizat de Nike, intitulat „Breaking 2“, în care obiectivul a fost terminarea unui maraton în mai puţin de două ore. 

Cursa în trei a fost câştigată de Kipchoge, însă obiectivul n-a fost îndeplinit, fiindcă Eliud a terminat proba în 2 ore şi 25 de secunde. Recordul nu e însă omologat, fiindcă n-au fost respectate regulile Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF). Spre exemplu, au fost folosiţi „iepuri“, adică alergători care au indicat ritmul pentru cei trei concurenţi, lucru nepermis de IAAF. Totuşi, terminarea unui maraton în mai puţin de două ore rămâne un obiectiv pentru Kipchoge. 

Până la realizarea acestui vis, s-a făcut o simulare: câţiva alergători amatori au încercat să alerge pe bandă în viteza necesară terminării unui maraton în două ore. Iată rezultatul:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite