VIDEO A murit Mwepu Ilunga, „autorul“ celui mai amuzant moment din istoria Cupei Mondiale de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial din 1974 a adus calificarea Zairului (actuala RD Congo), iar africanii au reprezentat pata de culoare a acelei competiţii.

În grupe. Zairul a pierdut toate meciurile: 0-2 cu Scoţia, 0-9 cu Iugoslavia şi 0-3 cu Brazilia. În acest joc cu Selecao, Mewpo Ilunga a fost protagonistului uneia dintre cele mai amuzante faze din istoria Cupei Mondiale.

Brazilienii se pregăteau să execute o lovitură liberă, când Mwepu Ilunga a ieşit din zid şi s-a repezit inexplicabil spre balon, pe care l-a lovit cu sete. Cartonaş galben pentru Ilunga, care a părut că e căzut de pe altă planetă. Într-un interviu acordat în 2010, Ilunga a venit cu altă versiune: "Ştiam regulile foarte bine, dar a fost un mod al meu de a protesta. Noi ne accidentam pe teren şi alţii se uitau de la terasă la meci şi îşi luau banii". 

Mwepu Ilunga a murit la 66 de ani, ultima sa slujbă fiind de secund al naţionalei Republicii Democrate Congo. Arbitrul meciului Brazilia - Zair a fost românul Nicolae Rainea, şi el decedat recent. 

Gestul lui Mwepu Ilunga din meciul cu Brazilia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite